Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Rotary Kulübü’nün birlikte düzenlediği “Organ Nakli Bilgilendirmesi ve Bağışı Semineri” Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.

Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu ve Eskişehir Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Funda Günaydın’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde katılımcılar “Yeni Hayat” belgeselini izlediler. Kadavradan organ bağışında dünyada en son sıralarda olduğumuzu vurgulayan Tuluhan Tekelioğlu katılımcılara “ İnsanlara öldükten sonra hayat verebiliriz bunun için de çevremizdekilere bu konunun önemini anlatmak zorundayız. Beyin ölümü gerçekleşen bir insan sekiz kişiye hayat verebilir” dedi. Tekelioğlu, Organların ölümsüz olduğunu 70 yaşındaki bir insan böbreğinin 4 yaşındaki bir çocukta yaşayabileceğini anlattı.

Funda Günaydın ise yakınlarını kaybeden ailelerin en çok biz oranları bağışlamak istiyoruz fakat ölen yakınımız bize böyle bir şey vasiyet etmedi diyerek organ bağışından vazgeçtiklerine dikkat çekti. Böyle durumların yaşanmaması için hayattayken organ bağışı için gönüllü olunması gerektiğini söyledi.                   

Editör: TE Bilişim