Turizmin çeşitlendirilmesi hedefi doğrultusunda özellikle Anadolu şehirlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde artış dikkat çekiyor. Bu etkinliklerden biri  TÜROB’un da desteklediği Eskişehir, Bilecik ve Bursa’yı kapsayan gezgin bisikletçilerin katılımıyla yapılan bisiklet turu oldu. Bu tip etkinliklerin bölgenin tanıtımına önemli katkı sağladığını söyleyen TÜROB Eskişehir Temsilcisi Kaan Erdin, “Turu kapsayan illerimiz yoğun olarak iç pazar ile çalışıyor. Son dönemde Osmanlı temalı dizilerimizin yurtdışında yayınlanması ile yabancı ziyaretçilerimizin de ilgisini çekiyor. Bu tarz etkinlikler de tamamlayıcı rol oynuyor” dedi.

Son dönemde turizmin çeşitlendirilmesi hedefi doğrultusunda özellikle Anadolu şehirlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde meydana gelen artış dikkat çekiyor. Bu etkinliklerden biri de  ‘Ertuğrul Gazi’nin İzinde Osmanlı Mirası’ sloganıyla gerçekleştirilen uluslararası bisiklet turu oldu. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Eskişehir Temcilciliği’nin desteğiyle İspanya merkezli Andolusian Routes ve Tura Turizm tarafından organize edilen bisiklet turu 13-20 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Eskişehir, Bilecik (Söğüt-Osmaneli) ve Bursa’yı (İznik) kapsayan 450 kilometrelik parkurda yapılan tura İngiltere den 12, İspanya’dan 5, İtalya’dan 3, Kanada’dan 9 ve Amerika’dan 10 gezgin bisiklet meraklısı katıldı.

Hedef geleneksel hale gelmesi      

Etkinlikle ilgili bilgi veren TÜROB Eskişehir Temsilcisi Kaan Erdin, bu tip etkinliklerin bölgenin tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi. Turizmin çeşitlendirilmesi hedefi kapsamında bu tip etkinliklerin desteklenmesi gerektiğini kaydeden Erdin, bu konuda yeterli tanıtımın da yapılması halinde bölge için turizm için önemli bir cazibe oluşturacağına işaret etti. Bu yıl ki bisiklet turu organizasyonun tüm kesimlerde memnuniyet oluşturduğuna dikkat çeken Erdin, organizasyonun gelenekselleşerek devam etmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Artık yabancıların da ilgisini çekiyor

Bisiklet turunu kapsayan illerimiz yoğun olarak iç pazar ile çalıştığını kaydeden Erdin, “Son dönemde Osmanlı temalı dizilerimizin yurtdışında yayınlanması ile yabancı ziyaretçilerimizin de ilgisini çekiyor. Gün geçtikçe bu payın artacağını düşünüyoruz. Bu tarz etkinlikler de tamamlayıcı rol oynuyor. TÜROB Eskişehir Temsilciliği olarak Eskişehir dışında bölgemizi ilgilendiren bu tarz etkinlikler ile bir bütün olan Frigya teması ile bölgemiz için diğer sivil toplum örgütleri ve kamu ile uyumlu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim