Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Seyitgazi hemşehri dernekleri ve vakıf yöneticileri ile bir araya gelirken, “Bugün Tepebaşı sadece Türkiye’de değil, Avrupa ve dünyada parmak ile gösterilen bir yer haline geldi. Bu nasıl oldu? Elbette çalışarak başardık. Biz çalıştıkça halkımız da bizleri destekledi, bugünlere böyle ulaştık” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile temasları devam ediyor.

Başkan Ataç son olarak Seyitgazi ilçesinde faaliyet gösteren çok sayıda hemşehri derneği ve vakıf temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya Başkan Ataç ve STK temsilcilerinin yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, CHP Seyitgazi İlçe Başkanı Volkan Enver Kılıç da katıldı.

Başkan Ataç: Çalışarak başardık

Programda katılımcılara Tepebaşı’nın gelişiminden bahseden Başkan Ataç, 1999’dan bu yana süren çalışmalar ile bölgenin bu noktaya geldiğine işaret ederek, “Sizleri burada görmekten çok mutluyum. Seyitgazi benim için önem arz eden bir bölge. Tepebaşı’nda ilk kez 1999 yılında belediye başkanı seçildim ve 2021’deyiz. Baktığınız zaman belediye başkanlığı hayatımın ciddi bir dönemini kapsıyor. Bundan dolayı çok mutluyum çünkü bu zaman zarfında ekip olarak kentimizde çok önemli işlere imza attık, başarılar elde ettik. Bugün Tepebaşı sadece Türkiye’de değil, Avrupa ve dünyada parmak ile gösterilen bir yer haline geldi. Bu nasıl oldu? Elbette çalışarak başardık. Biz çalıştıkça da halkımız bizleri destekledi, bugünlere böyle ulaştık. Çünkü çalışmalarımızı, halkımızın anlaması çok değerli. Tüm gücümüz ile gelecek için çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmaya ara veremeyiz, yorulamayız. Özellikle 2009’dan bu yana Tepebaşı bölgesinin gelişimini ve yükselişini hep birlikte çok net biçimde görüyoruz. 1999’da Tepebaşı böyle güzel bir yer değildi, ortada bu güzel kent yoktu. Bu gelişim çalışarak oldu” sözlerini kullandı.

“Bizim arkamızda Eskişehir halkı var”

Başkan Ataç konuşmasının devamında Eskişehir halkının eşitçe sunulan hizmet karşısında duyduğu güvene vurgu yaptı ve “Bizim arkamızda Tepebaşı halkı, Eskişehir halkı var. Tepebaşı’nda bu başarıyı hizmet ederek sağlıyoruz. Ayrım yapmaksızın her noktaya eşitçe ve kaliteli hizmet ulaştırıyoruz. Halkımız da bunun karşılığında bizi benimsiyor ve güveniyor. Bunca köy derneğimizin olması, köylerde hala yaşamın yoğun biçimde sürdüğünü, bacaların tüttüğünü gösteriyor. O halde kırsala hizmeti aksatamayız, en uzak noktaya bile hizmet götürmeyi sürdüreceğiz. Tüm insanlarımızın yüzünü güldürebilmek, hizmetimiz ile memnun edebilmek için çalışacağız. Hep birlikte daha güzel günlere yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Eskişehir artık Türkiye’nin sayılı şehirleri arasında”

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de Eskişehir’in gerçekleştirilen çalışmalar ile Türkiye’de sayılı şehirler arasında yer aldığını belirterek, “Eskişehir, 5 dönemdir değerli başkanlarımız tarafından yönetiliyor. Sosyal demokrat anlayış ile 1999’dan 2021’e geldiğimizde, bugün Türkiye’de Eskişehir’den ciddi şekilde söz ediliyor. Eskişehir bu anlayış yönetilerek en güvenli şehirler, yaşanılabilir şehirler, en erişilebilir şehirler gibi sıralamalarda sürekli yer alıyor. İnsanlar bu sebeple akın akın şehrimizi görmeye geliyorlar. Eskişehir 1999’dan önce bir turistin yolunu kaybetmedikçe uğramayacağı bir şehirken, Yılmaz Büyükerşen Başkanımız ve Ahmet Ataç Başkanımız ile birlikte 5 dönemdir çok büyük bir atılım sağlandı. Eskişehir artık Türkiye’nin sayılı şehirleri arasına girdi. İnanıyorum ki Seyitgazi de bu hale gelecek. Seyitgazi’yi daha güzel günlerin beklediğine inanıyorum” dedi.

Çakırözer: Ayrımcılığın aşılması için çalışacağız

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Seyitgazi bölgesinin merkezi hükümet yatırımlarından gerekli payı almadığına değindiği konuşmasında, “Sizin yardımınızla aşmamız gereken iki konu var. Birincisi, Seyitgazi’de belediye farklı bir partiye geçtiği için alacağı yatırımlardan vazgeçilmesi… ‘Yolunu, hastanesini, kültür merkezini yapmayalım. Temelini attığımız binaları yarım bırakalım’ konusu. Sizler her yerde bulunuyorsunuz, lütfen bu sorunu dile getirin. Seyitgazi-Kırka-Afyonkarahisar karayolunun yapılmıyor olması, kimse kusura bakmasın, hepimizin ayıbı. Oradaki her kazada sorumluluk sahibiyiz. Türkiye’de her iş için kaynak bulunurken bu yola bulunamaması büyük bir eksikliktir. Kırka madeni ile hep övünüyoruz ama orada bir tane hastane yok. İkinci bir konu da Seyitgazi büyük bir turizm potansiyeline sahip. Özellikle de Frig projesi. Ama orada da aynı ayrımcılık sürüyor. Dönem başkanı Afyonkarahisar ya da Kütahya olduğunda para yağıyor, Eskişehir olduğunda görmezden geliniyor. Bu doğru bir yaklaşım değil çünkü bu bütünlük arz eden bir proje. Bu ayrımcılığın aşılması için bizler çalışacağız, sizler de katkıda bulunun lütfen. Artık kabul edilemez noktaya gelen bu eksikler için desteğinizi rica ediyorum” sözlerini kullandı.

Başkan Tepe: Belediye borcunun yüzde 95’ini bitirdik

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ise belediyecilik çalışmaları hakkında bilgiler verirken, “Biz borçlu bir belediye devralmıştık. Borcumuzun neredeyse yüzde 95’ine yakınını bitirdik.  Çok büyük tasarruf tedbirleri aldık. Bazı yapılabilecek işlerimizi ötelemek durumunda kaldık. Pandeminin etkisi ile de çok fazla etkinlik düzenleyemedik ama köylerimizde çalışmalar yaptık. Bu süreçte gerek çevre düzenlemeleri gerek parke taş gibi çalışmalar yaptık. Halkımız için oradayız ve güzel işler yapıyoruz. Ben de uzun yıllar dernekçilik yaptığım için derneklerimizle de iletişim halindeyiz. Sorunları bu sayede daha kolaylıkla çözebiliyoruz. Bundan sonra daha etkili bir hizmet anlayışı ile çalışacağız” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra dernek ve vakıf yöneticileri söz aldı. Tepebaşı Belediye başkan yardımcılarının da yer aldığı program, çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim