Akyarlar, mavi ile yeşilin eşsiz uyumunu yakalayabileceğiniz nadir yerlerden biri. Sıcak ve samimi bir ortam sunan Akyarlar’da balıkçı teknelerine ve yerli halka rastlayabilirsiniz. Bodrum merkeze 23 km uzaklıkta bulunan Akyarlar’a ulaştıktan sonra bölgeden dönmek istemeyebilirsiniz. Genel olarak Akyarlar, doğal güzellikleri ve eşsiz denizi ile ziyaretçileri karşılıyor. Özellikle, ilkbahar ve yaz aylarında doğanın uyanışı ile renkli ve canlı bir görsel şölene şahit olabilirsiniz.

Akyarlar’a gelen ziyaretçilerin birçoğu bölgeye yakınlığı ile bilinen Kos Adası’na nasıl gideceğini merak ediyor. Kos Adası ile arasında 5 km mesafe bulunan Akyarlar’dan deniz yolu ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Akyarlar’da gezip görebileceğiniz çok sayıda doğal güzellik bulunuyor. Bölgeye geldiğinizde uzun süreli kalmayı düşünüyorsanız, muhteşem deniz manzarasını gün batımı eşliğinde görmeden dönmeyin.

Aspat Dağı

Aspat Dağı, Akyarlar mahallesi içinde yer alıyor. Bu dağ, bölgenin en yüksek noktası olması nedeniyle, manzaraya tutkun ziyaretçiler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Yerli ve yabancı turistler Aspat Dağı’na tırmanarak eşsiz manzaranın tadını çıkarıyor ve harika kareler yakalıyor. Aspat Dağı’nın tepesine çıktığınızda Yunan Adaları’nı da görmeniz mümkün.

Karaincir Plajı

Akyarlar’ın en gözde mekanlarının başında Karaincir Plajı yer alıyor. Özellikle, sıcak yaz aylarında denize girmek isteyenler, farklı ilçelerden bu plaja akın ediyor. Karaincir Plajı’nda muhteşem bir gün geçirebilir ve bölgedeki su sporlarını deneyebilirsiniz.

Akyarlar Koyu

Akyarlar Koyu, mahalleye özgü sakin ve temiz bir koy olarak biliniyor. Akyarlar Koyu’nda yer alan deniz suyu sürekli olarak değiştiği için farklı spor dallarına zemin hazırlıyor. Bu koya geldiğinizde deniz, kum ve güneşten öteye geçerek farklı sporlar deneyebilirsiniz. Özellikle, sörf ve yelkenli sporlar için Akyarlar Koyu’nda ideal alanlar bulabilirsiniz.

Tekne Turları

Akyarlar ve çevre koylara düzenli olarak yapılan tekne turlarına katılarak farklı bir deneyim elde edebilirsiniz. Diğer koylar ve beldelerden de Akyarlar bölgesine farklı turlar düzenleniyor. Bu sayede, tekne turları ile yeni yolculuklar ve manzaralar keşfedebilirsiniz. Genelde tüm tekne turları sabah 10:00 sularında başlayıp, akşam 18:00’a kadar devam ediyor.

Akyarlar Küçük Akvaryum Koyu

Temiz ve berrak denizi ile dikkatleri üstüne çeken Küçük Akvaryum Koyu, yüzmek için tercih edebileceğiniz en temiz alanlardan biri. Yaz aylarında bu koya gelecekseniz oldukça kalabalık bir plaja rastlayabilirsiniz. Daha sakin bir Küçük Akvaryum Koyu için eylül ve ekim aylarını tercih edebilirsiniz.

Kos Adası

Akyarlar, Kos Adası’na oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Yunan Adaları’na doğru ufak bir gezinti yapmayı düşünüyorsanız, geziden önce pasaport ve vizeye sahip olmanızda fayda var. Kısa süreli bir geziye çıkarak Kos Adası’nı dolaşıp harika manzaralara şahit olabilirsiniz.

Akyarlar gezilecek yerler bakımından geniş seçenekleri bir arada sunuyor. Güncel Bodrum haberleri ve son dakika Bodrum haberleri hakkında merak ettiklerinize Bodrum Haber farkı ile ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim