Gülenes Oyuncak işletme sahibi Şerafettin Şeker oyuncak sektörünün farklı bir yönünü tanıttı. Şeker oyuncağın sadece çocuklar için olmadığını yetişkinler içinde ürün sattıklarını ifade etti.
Özellikle  yetişkinlerin son zamanlarda dron ya da  uzaktan kumandalı helikopterleri almaya başladıklarını  ve büyüklerinde oyuncak sevdiğini vurgulayan Şeker , “Bu oyuncaklar kullanım açısından da zaten yetişkinlere hitap ediyor. Kullanımı zor ve riskli olabiliyor. Sadece dron ve helikopterlerle sınırlı değil. Yetişkinler özellikle kendi aralarında yarış pistleri kurarak uzaktan kumandalı drift arabaları, kumandalı ve benzinle çalışan oyuncak arabalar var ve bunlardan alıyor. Bunlarında kendi içinde değişik versiyonları var. Arazi aracı, asfalt aracı gibi. Aslında büyükler de oyuncakları seviyor. Yalnız şunu belirtmek isterim bunlar yüksek maliyetli ve direkt yetişkinlere hitap etmektedir. Aynı zamanda av sektöründe çokça kullanılan uzaktan kumandalı gemiler var. Avcılar bununla balıkları yemliyor. Aynı zamanda bir gölde bununla oynama şansı buluyor” diye konuştu.
AİLE OYUNLARI BAĞIMLILIK AZALTIYOR
Aile oyunları denilen ve insanların çok sık oynadığı, halk arasında tabu adıyla bilinen aile oyunu olduğunu belirten Şeker , oyuncak sektörünün farklı yönlerini şöyle anlattı:
“ Yasak kelimeleri kullanmadan istenen kelimeye ulaşmaya çalışıyorsunuz. Karşı taraf bilmeye çalışıyor. Yani televizyon ve internete bağımlılığı azatlık insanları kaynaştırmayı amaçlayan oyun türleridir. Bunun gibi Monopoli, Cenga, birçok eğlenceli ve dikkat gerektiren oyunlar mevcut. Bunlar aynı zamanda çocuklara da hitap ediyor. Mesela Mangala diye bilinen bir oyun var. Bu oyunun Selçuklu dönemlerinden bu yana oynandığı söyleniyor. Eskiden toprağa çukur kazarak oynan oyun günümüze ahşap üzerine uyarladılar. Okullarda da gösterilip oynatılmaya başladı. Günümüzde birçok yetişkinin bu tür oyunlara pek zamanı kalmıyor diye düşünüyorum. Zamanı kalanlar ise bunu Televizyon ya da internet başında kullanmayı tercih ediyor. Bu tür oyunlara vakit ayırmış olsalar hayatın başka bir boyutunu yaşamış olurlar. Çevrelerindekilerin daha çok farkına varırlar diye düşünüyorum.
DEDELER TORUNLARINA YÜRÜTEÇ YAPARDI
Büyüklerin önderliğinde oyuncaklar elde yapılırdı, bunun faydaları da ayrıca önemlidir. Bizler küçükken örneğin uçurtmamızı kendimiz yapardık. Buda hazır satılmakta, bilyeli arabalar yapardık. Dedelerimiz torunlarına yürüteç yapmaları ancak bunlar kalmadı, elde yapılan topaçlar kalmadı. Birde ayrıca oyuncak ayılarımız var. Bunlarda yetişkin bayanlar için alıyorlar. Özellikle sevgililer günü, ya da başka özel günlerinde pelüş ayıcık tarzı oyuncaklarında satışını yapıyoruz. Ayrıca günümüz teknolojisinin yaygınlaşması ile fotoğraf tutkunları oyuncak araçlarla çeşitli fotoğraflar çekiyor. Otomobil olsun, ambulans ya da koleksiyon meraklıları da oyuncak araçların talebini artırıyor. “
Gülenes oyucak Ticaret ODASI  yanında hizmet veriyor
Editör: TE Bilişim