Eskişehir’de bulunan EsReis Balıkçılık'ın sahibi Erkan Arslanbenzer, yıllardır sürdürdüğü geleneği bu yıl da sürdürerek 5 bin vatandaşa ücretsiz balık ekmek dağıttı. Eskişehir Çarşı Balık Pazarı'nda yıllardır balıkçı olarak bulunan Erkan Arslanbenzer, geçmiş yıllarda balık sezonunun açılışı dönemlerinde yaptığı gibi bu yıl da vatandaşlara bedava balık ekmeği verdi. Balıkçı Arslanbenzer, son 5 yıldır devam eden bu uygulamaya, bu yıl dünyanın içinde olduğu Koronavirüs sebebiyle dağımı miktarını 2’e katlayarak vatandaşlara dağıtmak istediğini söyledi. Cuma günü öğleden sonra saat 14.00’da başlayan ücretsiz ekmek dağıtımı, saat 16.00’e kadar devam etti. Bu süreçte toplam 750 kilo hamsi balığı pişiren balıkçı Arslanbenzer, sezon başında yaptığı uygulama kapsamında toplam 5 bin vatandaşa ulaştı.
Yaptığı dağıtım ile ilgili konuşan Balıkçı Erkan Arslanbenzer, “Koronadan dolayı balık alan var, alamayan var. Biz her sene yaptığımız gibi bugün de halka bedava balık dağıtmayı düşündük. Bu zor zamanlarda halkımızın yanında olmaktan gurur duyuyorum. Biz her sene bu kampanyayı yapıyoruz, bu sene Korana'dan dolayı dağıtım miktarını iki katına çıkardık. Yeni sezonumuz da başladı. Bu sene balık da boldur. Yiyen var, yiyemeyen var en azından sezon başında balığı tanıtmak için öyle bir kampanya düşündük. 750 kilo balık pişiyor, 5 bin ekmek dağıtılır diye düşünüyorum. Saat 14.00'da başladı ve saat 16.00'a kadar devam ediyor” dedi.
Öte yandan ücretsiz balık ekmeğini almaya gelen vatandaşlar da yapılan bu uygulamadan mutlu olduğu dile getirerek balıkçı esnafın kazançlarının bol olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim