Yalımkaya Çevre Köyleri Derneği 5.Geleneksel Çatacık pikniği ve konserleri çoşkulu bir şekilde tamamlandı.14.Temmuz Pazar günü Çatacık Ormanları piknik alanında yapılan etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşı okunnması ile başladı. Etkinliğe; Mihalıççık Kaymakamı Mehmet Anıl Çolak, AKP Eskişehir Millet Vekili Harun Karacan, Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ve Yardımcısı Gökhan Zeybek,  Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, Alpu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nuri Ataseven, Alpu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İhsan Ceren, , Mihalıççık İlçe Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, Karakol Komutanı, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, MHP Mihalıççık İlçe Başkanı Gürol Görür, Şöförler cemiyet başkan vekili Kadir Ağır, Taşıyıcılar Koop. Başkanı Hüsnü Önal, Miyad Başkanı Cemalettin Ürgüplü ve yönetim Kurulu ,Çevre Dernek Başkanı Sadık Yurtman ve yönetimi, Eskişehir Fotoğrafçılar Derneği(EFSAD) yönetim kurulu üyesi , Gürleyik Dernek başkanı Halit Gürsoy katıldı.
 Etkinlikte; sunuculuğu, Alpu Belediyesi Genel danışmanı Mustafa Gökçe  yaptı ve ayrıca konser verdi. Sarma yemek, urgan, çuval ve yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi, ilk üç dereceye girenlere ödüller dağıtıldı. 
Dernek başkan yardımcısı Bayram Yumrukaya; amaçlarının bu tür etkinlikler ile; öncelikle birlik beraberliğimizi pekiştirmek,   yöremizdeki  yerel sanatçılarımıza dikkat çekerek onları tanıtmak, yöremizin ekonomik gelişimini sağlayacak; tarım-hayvancılık ve turizm alanında ilgili kurumlar ile ortak projeler üreterek , yöreyi kalkındırmak  olduğunu belirtti. 
Piknik, Yalımkaya’lı sanatçılar, İsmet Vur, Yılmaz Vural, Behçet Sönmez, Celil-Saffet Kavaklı, Bahadır Çelik,  Mustafa Gökçe ve  Sevgi Petek konseri ile çoşku içinde tamamlandı.

Editör: TE Bilişim