Eskişehir'den, Kütahya'dan, Uşak'tan, Manisa'dan milletvekilleri, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, siyasi partiler, çevreciler ve yöre halkından oluşan binlerce kişi Kütahya Gediz’in Karaağaç köyünde Murat Dağı’nda buluştular.

Murat Dağı’nda yapılacak maden aramasına karşı çıkan yurttaşlar, ‘havamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkmak için bir aradayız, buradayız.   Siyanürlü altın aramaya, doğanın ve yaşamın tahribatına hayır ” dediler.

Eskişehir’den Çevre Derneği 2 otobüs, Eskişehir Kent Konseyi 1 ve CHP Eskişehir il örgütü tarafından 5 olmak üzere 8 otobüs Gediz Karaağaç köyü’ne gidildi.  Eskişehir heyetinde CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü’de hazır bulundu.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımlız, Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Sadık Yurtman, Eskişehir, Kütahya, Uşak ve Manisa’dan gelen çevrecilerin yanı sıra yerel örgütlerin temsilcilerinin de bulunduğunu ifade ederek, “Uşak Çevre Platformu sözcüsü ve çeşitli çevre örgütü yöneticileri birer konuşma yaparak konunun önemine dikkat çekip, altın aramadan vazgeçilmesi istendi. ÇED raporu için 7 kişiden oluşan bir heyet gelerek burada incelemelerde bulundular. Bilirkişi daha sonra bu konuyla ilgili bir rapor hazırlayacaktır” dedi.

Çevre Derneği Başkanı, Porsuk’un kirletilmesine, havanın ve toprağın kirletilmesine ve ağaçların kesilmesine izin vermeyeceklerini belirterek hukuksal mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi

                                                                                                                               

Editör: TE Bilişim