Urfa yöresine ait kebapları ve lezzetleri Eskişehir’e taşıyan ve yine Urfa yöresinin otantik ortamını da mekânına yansıtan Ciğerci Aziz’in sahibi Aziz Karagöz ile mekânın ve lezzetlerin hikâyesini dinledik. Aziz Karagöz, Ciğerci Aziz’in yakında İstanbul ve Ankara’da da şube açacağının müjdesini verdi.

Sizi yakından tanıyabilir miyiz? Bu mesleğe nasıl başladınız?

Eskişehir’de 15 yıllık bir serüvenimiz var. Bu işle ilgili de 8 yıl oldu işletmemizi kurduk. Daha önce bir aile ortaklığımız vardı ben de burayı 4 yılı aşkın bir süre önce kendim kurdum. 800 kişilik bir mekânımız var. Burada, Urfa kültürünü yansıtan objelerle, tarihi görselleriyle Urfa’yı yaşatmaya çalıştım. Yemeklerde de aynı şekilde Urfa kebapları, Urfa yöresine ait lezzetleri Eskişehir’le buluşturmak istedim. Şimdi Allah kısmet ederse İstanbul, Ankara gibi yerlere şube açacağız çok yakında. Bunu da ilk sizle paylaşayım çünkü gittikçe hızlandı, artık başka şehirlerden de istiyorlar ama biz şu anda sıcak bakmıyoruz. Çünkü kontrolsüz olacak o yüzden aynı lezzeti diğer illerde de yaşatmak ve aynı şekilde yansıtmak için kendi bünyemizde olması lazım diye düşündük ve inşallah İstanbul, Ankara’dan başlayacağız.

ESKİŞEHİR DE URFA GİBİ KÜLTÜR ŞEHRİ

Otantik bir mekâna sahipsiniz bu mekândan ve burada bulunan lezzetlerden bahseder misiniz?

Dediğim gibi Urfa kebaplarıyla, yemekleriyle dünyaya nam salmış bir şehir. Tabi ki ustalık da ister bu iş, bizim de yıllardır çıraklık yaptığımız memleketimizde bunu daha da ileri götürmek için Eskişehir’e kendi mekânımızı kurduk. Çok şükür bunu da iyi yaptığımızı düşünüyorum. Kültürle ilgili, Urfa bir kültür şehri, aynı şekilde Eskişehir de bir kültür şehri ve burada hiç yabancılık çekmedik. Eskişehir ve Urfa arasında bir köprü olduk, bunun üstüne ben EsŞanlıurfa Kültür Derneği’ni kurdum. Eskişehir ve Urfa arası bir köprü olarak. İnşallah daha da iyi olacak her şey. Dediğim gibi Şanlıurfa yemekleriyle de dünyaya nam salmış bir şehir, ciğer kebabı, ciğer zaten biz buraya geldiğimizde hiçbir yerde daha yoktu, şimdi açılmaya başladı bazı yerlerde… Ciğer kültürünü Eskişehir’de yaşattık, kendimize özgü Harran Tavuk farklı bir sosla yapılan bir tavuk. Aynı şekilde lezzeti de çok farklı, kuzu şiş, patlıcanlı kebap, Adana, Urfa, lahmacun. İşte Urfa lezzetlerini Eskişehir’de tanıtmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Menümüzde bunlar yer alıyor. İnşallah dediğim gibi başka şehirlerde de aynı şekilde kendi şubelerimizi açacağız Allah nasip kısmet ederse.

İşletmenizi diğer işletmelerden ayıran özellikler nelerdir?

Burası sadece yemekle değil, biz hem Urfa yemekleriyle ön plana çıktık, hem Urfa kültürünü Eskişehir’de yaşattık. Şimdi dükkânın içine, mekânımıza giren kişi etrafına baktığı zaman Urfa’yı görüyor. Tabi Urfa’ya gittiğinde oranın havasını veremez ama içeri girdiği gibi duvarlarda objeler hep Urfa’yı yaşatıyor, Urfa’yı yansıtıyor. Yani Urfa’ya girmiş gibi Urfalı bir mekâna girdiğini hissediyor burada.

Yakın zamanda bir ödül aldınız, bu ödülden de bize biraz bahseder misiniz?

Ankara’da Şanlıurfa Platformu var, Şanlıurfa Platformu Türkiye’deki tüm mekânları Urfalı ciğerci ve kebap çeşitleri bulunan mekânları araştırmışlar 1 yıl içerisinde ve bizim mekânımızı hem yemeğiyle hem de mekân olarak yılın birincisi seçtiler, o ödüle laik görüldüm. Buradan sizin sayenizde onlara da teşekkür ederim bizi seçtikleri için. İnşallah tabi ki bu ödül Eskişehir’e gelmiş bir ödül, Eskişehir’e aldık bu ödülü, inşallah ileriki zamanlarda yine birkaç tane ödül gelecek diye düşünüyorum.

Hafta içinde veya hafta sonunda sizin sıra geceleriniz oluyor, bu sıra gecelerinden bahseder misiniz?

Bizim mekânımızda her gün canlı müzik var ama 15 günde de Urfa Sıra Gecesi yaparak, etli çiğköfte yoğuruyoruz. Urfa’dan geliyor grubumuz 15 günde bir yapıyoruz ve yoğun istek üzerine artık inşallah haftada 1 yapmayı düşünüyoruz. Çünkü artık Urfa kültürünü Eskişehir’de gerçekten de çok önemsiyorlar. Sonuçta bizim kültürümüzü unutmamak lazım. Gelecek neslimize anlatmamız lazım. Yaşatmalıyız, unutmamalıyız. İnşallah daha da güzel şeyler olacak.

Mekânınızda nişan, doğum günü gibi organizasyonlar yapıyor musunuz?

Zaten burası devamlı yoğun olduğu için özellikle nişan ya da düğün için veremiyoruz ama tabi ki illa ki dostlarımız geliyor, nişandan çıktığı gibi buraya geliyorlar. Burada bir hatıra fotoğrafı çektiriyorlar, yemek yiyorlar. Doğum günü her gün yapılıyor zaten, her gün bir doğum günü partisi Ciğerci Aziz’de kutlanıyor. Bizim alanımız 800 kişilik bir alan, yerimiz çok olduğu için 50 kişi 100 kişi geldiği zaman bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yer alanımız büyük onun için gruplarında tercih ettiği bir mekânız.

Peki, son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı Aziz bey?

Teşekkür ederim size röportaj için, ayağınıza sağlık bizi dinlediniz... Buradan tüm misafirlerimize müşterilerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum bizi buraya kadar getirdikleri için.

Editör: TE Bilişim