Tepebaşı Belediyesi Matematik Evi’nde eğitimlere katılan çocuklar, eğlenceli ve görsel düşünme becerisini geliştiren Japon Donguri yöntemi ile kolayca matematik öğrenmenin keyfini yaşıyor.

Tepebaşı Belediyesi’nin her yaştan bireyi matematiğin gerçek dünyası ile tanıştırmayı amaçlayan Matematik Evi, “çizerek matematik öğrenme” yolu olarak bilinen Japon Donguri yöntemini öğrenciler ile buluşturuyor.

Merkezde kullanılan farklı metotlardan biri olan Donguri, katılımcı çocuklara eğlenceli bir matematik serüveni sunuyor. Zor bir ders olarak bilinen matematik, Japon Donguri yöntemi ile eğlenceli ve merak uyandıran bir hal alıyor. Matematik Evi’nde hem çocuklar hem de yetişkinlere yönelik gerçekleştirilen Japon Donguri yöntemi ile matematik dersleri de yoğun katılım ile sürüyor.

Donguri eğitimlerine katılan ilkokul öğrencileri, çizerek matematik öğrenmenin kolaylığını yaşıyor.

Öte yandan hazırlanan Japon Donguri Yöntemi kitabı, Tepebaşı Belediyesi’nin web sitesi üzerinde, “http://www.tepebasi.bel.tr/Japondonguriyontemi.pdf” adresinden de dijital olarak kullanıma sunulmuş durumda.

“Matematiği sevdirmeyi hedefledik”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da hazırlanan kitap ve Matematik Evi hakkında yaptığı değerlendirmesinde, “2018 yılında hizmete kazandırdığımız ve Eskişehir’de bir ilk olan Matematik Evi’nde, her yaştan insana farklı metotlar ile matematiği sevdirmeyi hedefledik. İlk ve ortaöğretimin temel taşlarından biri olan fakat ne yazık ki zor ve sevimsiz bir alan olarak algılanan matematiği, çocuklarımızın ve gençlerimizin keyifle zihin jimnastiği yaptığı bir oyun alanına dönüştürmek istiyoruz. Matematik Evi’mizin temel yöntemi olan ‘Dokunarak Matematik’ yaklaşımının yanına, ‘Çizerek Matematik’ yaklaşımını da ekledik. Matematik öğretimine yeni bir bakış açısı getiren Japon Donguri yöntemini bizlerle ve öğrencilerle tanıştıran ve kitabın hazırlanmasında emeği geçen tüm eğitimcilere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tepebaşı Belediyesi’nin yaş sınırlaması olmaksızın tüm vatandaşlara ücretsiz biçimde hizmet veren Matematik Evi, Bahçelievler Mahallesi Medeniyet Sokak No:10/1 adresinde bulunuyor. Merkezde sürdürülen faaliyetler hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 290 12 90 numaralı telefondan yetkililere ulaşabiliyor.

Editör: TE Bilişim