Odunpazarı Belediyesi, çocukların el becerilerini geliştirmesi ve hayal dünyalarını genişletmek için Hamamyolu’nda Yaz Atölyeleri düzenleyecek.

Odunpazarı Belediyesi çocuklar için Hamamyolu’nda yaz atölyeleri açmaya hazırlanıyor. Fotoğrafçılık, hayvan dostlarımıza yuva yapımı, renkler ve hikâyeler ile kendin yap atölyelerinin yer alacağı Yaz Atölyeleri için kayıtlar 09.07.2018 Pazartesi Günü başladı. Yaz Atölyeleri’nin kayıtları 18 Temmuz 2018 Çarşamba Günü sona ererken, atölye eğitimleri aynı gün başlayacak.

8-12 ve 12-16 yaş olmak üzere 2 grupta yapılacak olan Fotoğrafçılık Atölyesi’nin eğitmenliğini Osman Yaşar Tanaçan ve Doç Dr. Feyyaz Bodur yapacak. Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi ve Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi’nde gerçekleşecek olan eğitimlere çocukları ile beraber veliler de katılabilecek. Kontenjanların sınırlı olduğu Fotoğrafçılık Atölyesi’nde eğitimlerin haftada bir buçuk saat sürmesi planlanıyor.

ÇOCUKLAR HAYVAN DOSTLARI İÇİN YUVA YAPACAK

Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için yapacağı atölye çalışmalarından biri de ‘Hayvan Dostlarımıza Yuva Yapımı’ olacak. 11-14 yaş grubunun katılabileceği Hayvan Dostlarımıza Yuva Yapımı Atölyesi’nde çocuklar sokakta yaşayan hayvanlar için yuva, mama ve su kabı yapacak. Kuş evlerinin de yapılacağı atölyede, çocukların hayvan sevgisi ve el becerisinin pekiştirilmesi hedefleniyor. 

Çocuklar için planlanan atölyelerden biri de ‘Renkler ve Hikayeler’. 7-14 yaş grubunun kalabileceği Renkler ve Hikayeler Atölyesinde imgeden resim, sanat eserini tanıma ve reprodüksiyon ile kolaj yapımı işlenecek. Renkler ve Hikayeler Atölyesinde, çocukların Hayal dünyalarını ifade edebilme becerilerini geliştirmek ve özgüvenli olmalarını sağlamak amaçlanıyor.  

Çocuklar için hayata geçirilecek atölyelerden bir diğeri ‘Kendin Yap Atölyesi’ olacak. 7-14 yaş grubunun katılabileceği Kendin Yap Atölyesi’nde; taş boyama ve pano yapımı, keçeden düşer atölyesi, t-shirt baskı, alçı kalıp, alternatif etamin ve mantar pano yapımı üzerine çalışılacak.

Çalışmaları Hamamyolu’nda yapılacak olan Hayvan Dostlarımıza Yuva Yapımı, Renkler ve Hikayeler ile Kendin Yap Atölyesinin eğitmenliğini ise Güneş Çağlan yapacak.

Odunpazarı Belediyesi Yaz Atölyelerine kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar 18 Temmuz 2018 Çarşamba Gününe kadar Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ne (YKSM) başvurabilirler. Yaz Atölyeleri için detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, YKSM’ye giderek ya da 0 212 233 05 82 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler. 

Editör: TE Bilişim