Söyleşiyi videodan izleyebilirsiniz

Çocukların mutluluğu için Yüzde Gülücük, Yüzde Mutluluk Topluluğu kuran üniversite öğrencisi Sadiye Karatoprak, bugüne kadar 20 bin çocuğa ulaştıklarını söyledi.

Nilüfer Kurumehmetoğlu'nun sunduğu Yaşama Dair Her Şey programının bu haftaki konuğu Sadiye Karatoprak oldu.

Yüzde Gülücük, Yüzde Mutluluk Topluluğu 1, 5 yıl önce Eskişehir'de kurduklarını belirten Karatoprak, "Amaçlarının topluluk olarak, yüzde 80'in öğrenciyiz. üniversitelerimizde gönüllü arkadaşlarımız var. Karşımıza çıkan çocuklarımızın ihtiyacı olsun olmasın onların yüzünde gülücük olsun istiyoruz. Onları mutlu edebilecek, metaryalleri hediye paketi yaparak onlara veriyoruz” dedi.

Hediyeyi verdikten sonra onunla zaman geçirerek hediyeyi açarak yüzlerindeki mutluluğu görmenin kendilerini de çok mutlu ettiklerini kaydeden Karatoprak şunları söyledi:

“ Hem maddi anlamda destek olmak ama manevi olarak onlarla birlikte olmak istiyoruz. Köy okullarına gidiyoruz. Kenar mahallelere giderek onlarla bire bir eğleniyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz var. Onların evlerine de ziyaret ediyoruz.

1,5 yıl içinde 20 bin çocuğa birebir balon dağıttığımızı biliyorum.

Eskişehir'i çok seviyorum bu şehirde yaşamak istiyorum. Mezun olacağım, bu şehirde kalmayı çalışacağım. Kalırsam bu topluluğu derneğe çevirip daha güzel etkinlikler yapmak istiyorum. Topluluğumla birlikte işimle birlikte güzel işler yapmak hizmet yapmak istiyorum.

Çocukların mutluluk olabileceği, balon, kalem defter ihtiyaç durumlarına göre giysi ihtiyaçları olabiliyor. En büyük çocukları gezdirirken araç sıkıntısı oluyor, herkesten destek bekliyor. 80 küsur etkinlik yaptık. Esnafımızdan büyük destek oldu.”

Editör: TE Bilişim