Herkes çocuğunun çoğu konu hakkında bilgili, başarılı hatta ilgili olmasını ister. İşte aslında bunu sağlamak için de çocuğunuzun gelişimi içerisinde doğru adımları atmış olmanız, doğru eğitim sistemi ile ilerlemiş olmanız gerekir. Bu seçeneklerden biri olarak da Montessori oldukça doğru bir seçenektir. Çünkü eğitim sistemi olarak öncelikler haline gelen, sizleri bir hayli memnun edecek olan Montessori, çocuklarınızın ihtiyaçlarını baz alır ve buna uygun bir eğitim adımı atar.

Eğitim içerisinde, çocuklarınızın ihtiyaçlarına yönelik bir ilerleme sağlanması, aslında çocuklarınızı tanımanıza da destek olur. Bu sayede hangi ilgi alanına yoğunlaştığını ve yeteneklerinin en konuda gelişebilir olduğunu da görmüş olursunuz. Bu sayede de hızlı öğrenme noktasında neyin doğru bir tercih olabileceğinizi de anlamanız kolay olur. Montessori, özellikle çocuklarınızın belirli dönemler içerisinde olan ihtiyaçlarına cevap olarak belirli dönem etkinlikleri bulundurur.

Eğitimde Farklı Olanaklar Montessori İle Var Oluyor!

Farklı zaman dilimleri içerisinde çocuklarınızın ilgi alanları da değişiklik gösterir. Her alan için da farklı bir dönem bulunur. Elbette çocuklar, ilgi duydukları konu hakkında da öğrenmeye açık olurlar. Bu yüzden 2 yaşındaki çocukların ilgilerine özel 2 yaş etkinlikleri düzenlenir. Bu etkinlikler, çocukların ilgilerinin olduğu noktada daha fazla gelişim sağlamalarına destek olacak bir etki var ederler. Özellikle bakıldığı zaman, hareket, dil gelişimi, duyu hassasiyetleri, konuşma gibi seçenekler iki yaşındaki bir çocuğun etkinliklerle öğrenebileceği seçenekler olarak da bilinmektedir.

Kaynak: https://www.montessorifelsefesi.com/2-yas-etkinlikleri/

Editör: TE Bilişim