Glütensiz gıda ürünleriyle beslenmek zorunda olan çölyak hastaları, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Mutfak Atölyesinde, glütensiz unla ekmek, simit, baklava, profiterol gibi gıda ürünlerini yapmayı öğrendiler. Üç gün süren mutfak atölyesine katılan Çölyaklılar, kendilerine her zaman destek olan Başkan Büyükerşen’e teşekkür ettiler.

     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Engelli Biriminin düzenlediği mutfak atölyesi ile kentte yaşayan Çölyak hastalarına ve yakınlarına glütensiz unla çeşitli gıda ürünlerinin yapılması öğretildi.

    Glütensiz un ve ekmek yardımlarıyla çölyak hastalarına yardım eden Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Çölyakla Yaşam Derneği ile birlikte ‘Çölyak Hastalarına Mutfak Atölyesi’ düzenledi. Kendi kızı da çölyaklı olan Yasemen Serbest’in verdiği eğitimlerde, glütensiz unla gıda ürünlerinin yapımı öğretildi. Üç gün süren mutfak atölyelerinden toplam 32 kişi yararlandı.

     Evleri dışında kendi bünyelerine uygun gıdalara ulaşmakta zorluk çeken Çölyaklılara yönelik mutfak atölyesinde çeşitli glütensiz unlarla ekmek, pide, simit, baklava, profiterol, pişi, çubuk kraker ve süt dilimi yapımının püf noktaları tüm aşamalarıyla uygulamalı olarak gösterildi.

    Yaşamlarını glütensiz ürünlerle sürdürmek zorunda olan Eskişehirli çölyak hastaları, kendilerine özgün gıdaların yapımı için düzenlenen mutfak atölyesi çalışması ve çölyaklılara verdiği her türlü destek için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiler. Eskişehir Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Bahar Benek, Büyükşehir’den gelen mutfak atölyesi önerisini sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Glüten, hamura kıvamını katan bir madde, bizim kullandığımız unda bu yok. Biz de bunları çölyaklılara öğretmek istiyorduk. Kursla bunu gerçekleştirdik,  gelenler bu hizmetten çok memnunlar. Bizim belediyemiz çölyaklılara verdiği destek ile diğer yerel yönetimlere göre her zaman bir adım önde gidiyor. Bunu diğer dernek başkanlarından da duyuyorum. Her şey için Başkan Büyükerşen’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim