Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2017 yılı sonu itibarı ile hedeflenen rakamlara ulaşmayı başararak ülke genelinde ilk sıralarda yer aldı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Doğal Yaşam Merkezi’nde geçtiğimiz yıl boyunca 1488 adet sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Ayrıca yürütülen çalışmalar kapsamında 1256 adet kedi ve köpek sahiplendirilirken 2314 adet kuduz aşısı yapıldı ve 864 adet de kedi ve köpek de tedavi edildi. Öte yandan güvercin, leylek, tavşan, yılan, büyükbaş ve küçükbaş hayvan, köpek-kedi, ilaçlama gibi konularda vatandaşlardan gelen toplam 5979 şikayet Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek müdahale edildi.

2017 yılı boyunca Doğal Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden vatandaş sayısı ise 29345 olurken okullardan ise toplam 11648 öğrenci merkezi ziyaret etti. Ziyaretlerinde öğrencilere barınak ve hayvanlar hakkında bilgiler verilerek doğa ve hayvan sevgisi kazanmış bireyler olarak uğurlanması amaçlandı.

Ata Binmeyen Çocuk Kalmasın projesi kapsamında 1810 çocuk, Çocuklarla Atla Tanıştırma etkinliğinde 1048, Adaptif Binicilik ile 102 kişi binicilik deneyimi yaşama fırsatı buldu.  Eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan 60 kişiyle birlikte 2017 yılı boyunca toplam 3020 çocuk bu binicilik imkanlarından faydalandı.

Ekipler Eskişehir’de faaliyet gösteren 53 okula giderek toplam 6611 öğrenciye sokak hayvanları ile ilgili eğitim verdi. Bu eğitimlerde Atatürk’ün yazmış olduğu Nutuk kitabı, boyama kitabı ve katılım sertifikaları da öğrencilere takdim edildi.

Ayrıca sokak hayvanları hakkında düzenlenen eğitim çalışması için şehir dışından gelen istekler de değerlendirilerek; Ankara, Kayseri, Nevşehir, İzmir, İzmit, Afyon ve Haymana gibi il ve ilçelerdeki okullara gidildi ve toplam 1160 çocuğa sokak hayvanları ile ilgili eğitim verildi. Bu çalışmalarda da öğrencilere boyama kitabı ve katılım belgesi verildi.

Bunların yanı sıra müdürlük tarafından okullara ve çocuklara yönelik hayvan sevgisi temalı resim yarışması, yılın hayvan severi seçimi, piknik, atlarla binicilik, su kabı dağıtma gibi çeşitli etkinliklere de imza attı.

Editör: TE Bilişim