Türkiye'nin en önemli yazlık beldelerinden biri olan Antalya, turistlerin favorilerinden tarihi kalıntılara ve mavi bayraklı plajlara kadar çok sayıda plaja sahiptir. Aradığınız ne olursa olsun, Antalya’nın en iyi plajları kesinlikle her gezgin için bir şeyler sunmaktadır.

Çıralı Plajı

Olimpos olarak da bilinen antik Likya kentinden kaynaklanan kalıntılar nedeniyle Çıralı, Antalya'nın tarihi bir kıvrıma sahip en güzel plajlarından biridir. Çakıllı plaj genellikle bölgedeki aile tarafından işletilen birçok hostel ve misafirhaneden birinde kalan yerlilerle doludur. Antalya'nın bilinen büyük tatil köyleri olmadan doğal güzelliği ve havası nedeniyle Çıralı'yı seveceksiniz.

Konyaaltı Plajı

Antalya'nın en popüler plajlarından biri olan Konyaaltı, kayalıklarla Beydağları dağları arasında yer alır, bu da plaja çok etkileyici bir görüntü sağlamaktadır. Burada, plaj kilometrelerce uzandığı için bol miktarda alan bulacaksınız. Civar köylerde de Çıralı'da olduğu gibi çoğunlukla yerli halk tarafından sıkça ziyaret edilen birçok restoran ve kafe bulunmaktadır.

Phaselis Plajı

Turkuaz Sahili olarak da bilinen Olympos'un kuzeyinde yer alan bu streç boyunca tüm şaşırtıcı yerleri gerçekten keşfetmek için bir araba kiralamanız gerekecek. Eski bir Yunan ve Roma kenti Phaselis kalıntıları, son derece berrak suda yüzebileceğiniz üç küçük koya ayrılmıştır.

Lara Plajı

Güzel ince kum hayranıysanız, Lara Beach tüm gün boyunca plaj serseri memnuniyeti için mükemmel bir yerdir. Yaklaşık 450 dönümlük arazi ile bu plaj, plaj kulüpleri, restoranlar, kafeler ve gece kulüplerinden adil bir pay almaktadır, bu da bu plajın yalnızlık için değil, su kenarında eğlence için bir yer olduğu anlamına gelir. Burada plaj voleybolu ve su sporları gibi aktivitelerle de aktif olabilirsiniz.

Patara Plajı

Patara, Antalya'nın şehir merkezine arabayla birkaç saat uzaklıkta olsa da, bölgenin en güzel plajlarından biri olduğu için kesinlikle bahsetmeye değer. Koyu mavi dalgaların durmadan çöktüğü yaklaşık 18 km beyaz kumdan bahsediyoruz. Bu plaj aynı zamanda yumurtalarını bırakmak için buraya gelen caretta-caretta kaplumbağaları için de korunan bir alana sahiptir.

Kleopatra Plajı

Alanya’da bulunan Kleopatra Plajı şehrin en ünlü plajlarından. Yaklaşık 2 km uzunluğunda ve plajın ismi sizinde tahmin edeceğiniz gibi Mısır’ın son kraliçesinden gelmekte. Rivayete göre, Roma Generali Anthony’nin Alanya ve çevresini Kleopatra’ya hediye etmiştir. Kleopatra’nın uzun bir süre Alanya’da yaşadığı ve adını verdiği bu plajda banyo yaparak, vakit geçirdiği de anlatılmaktadır.  

Karpuzkaldıran Plajı

Karpuzkaldıran plajı, Düden Şelalesinin denize döküldüğü yerdedir. Sakinliği, huzurlu ortamı ile bilinen plaj, sığ bir denize sahip olduğu için özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bir plajdır. Konyaaltı’nda olması ulaşımını kolaylaştıran Karpuzkaldıran plajı aynı zamanda Askeri dinlenme kampı olarak da kullanılıyor.

Mermerli Plajı

Antalya’nın ulaşımı kolay olan merkezdeki bir başka plajı da Mermerli Plajıdır. Kaleiçi mevkininde yat limanının sonunda bulunan Mermerli Plajı sakin denizi ile bilinmektedir.

Adrasan Plajı

Merkezden biraz uzaklaşmak sakin ve huzurlu bir plaj arıyorsanız Adrasan Plajı tam size göre… Merkezden 75 kilometre uzakta hariko bir koyda olan Adrasan Plajı, doğa ile içe içe deniz severlerin en çok tercih ettiği plajlardan biridir.

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, Antalya’nın Kaş ilçesindedir. Kaş ile Kalkan arasındaki bu güzel plaj,  mavinin her tonunu görebileceğiniz nadir yerlerden biridir. Turkuazdan koyu maviye kadar mavi skalasının nefes kesen güzelliği görmek için Kaputaş Plajına geldiyseniz, plaja ulaşmak için 182 basamaklık bir merdivenden aşağı inmek zorundasınız. Sonrası güzel plajın tadını doyasıya çıkarmak kalıyor.

Editör: TE Bilişim