Tepebaşı Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Tepebaşı Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Erken Çocukluk Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Açılışı yapılan merkez 24 ay ile 54 ay arasındaki çocukları kapsıyor. 2013-2014 doğumlu çocuklar ise merkezden ücretsiz olarak faydalanabilecekler. Katılımın yoğun olduğu açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Başkan Ataç, çocuk merkezin de incelemelerde bulundu. Törende bir konuşma yapan Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin tek eksik noktasının bu tarz bir merkezin daha önceden olmaması olduğunu söyledi. Başkan Ataç, “Çocuk deyince Türkiye’de benim ilk aklıma gelen insanlardan birisi rahmetli Türkan hocaydı. Kardelenler diye nitelendirdiği kız çocuklarını destek vererek yetiştirdi. Belediyemizin tek noksanı kreş olmamasıydı. Böyle bir merkezi bunu hedefleyerek hazırladık. Son derece güzel olmuş. Çocuklarımıza ne yapsak onların hakkıdır. Türkiye’nin geleceğini onlar ile hazırlayabiliriz. Çocuğun olduğu yere bütün aile gelir. Burada 24 ay ve 54 ay arasındaki çocuklarımızı kapsıyor. 2013-2014 doğumlu çocuklarımız ücretsiz olarak buradan hizmet alabilecekler. Şuanda ise 64 çocuğumuz merkezden hizmet alıyor. Şehrimize, mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen de Tepebaşı Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Erken Çocukluk Eğitim Merkezi’ni Eskişehir’e kazandırdığı için Başkan Ahmet Ataç’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kesilen kırmızı kurdele ile çocuk merkezinin açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilişim