Erzurum’un turistik değeri tarih boyunca taşığı önemli rollere ve bu roller sonucunda şehrin dört bir yanını süsleyen yapılara ve elbette kış turizmine borçlu. Erzurum'da bulunan Palandöken, sezonun önemli bir kısmında kaliteli kar alan ve kış sporlarına oldukça uygun bir kış sporları merkezi. Merkezde ekipman kiralamadan özel derslere kadar kış sporlarına dair tüm olanaklar sağlanıyor. Dilerseniz Erzurum’da kayak ve snowboard hobilerinize güzel bir başlangıç yapabilir, eğer tecrübeli bir kış sporları meraklıysanız becerilerinizi daha da geliştirebilirsiniz. Kış sporlarından arta kalan zamanda Selçuklu mimarisinin en iyi korunmuş örneklerini gezebilir, Selçuklu ve Osmanlı tarihine tanıklık edebilirsiniz. Şehrin kadim çarşılarından muhteşem el sanatları hediyelikler bulabilir, akşamları ise cağ kebabı yiyerek kendinizi şımartabilirsiniz. 

Erzurum'un Tarihi Önemi

Erzurum hem Selçuklu ve Osmanlı tarihide, hem de milli mücadele tarihinde önemli roller oynamış bir şehir. İran’a sınır olması bakımından Osmanlı Devleti’nin o devirdeki önemli rakipleri olan Perslere karşı bir kale görevi görüyor. Ayrıca Selçuklu Devleti’nin doğu cephesinde Bizans İmparatorluğuna karşı verdiği en önemli savaşlarından biri olan Pasinler Savaşı’na sahne oluyor. Milli mücadele döneminde ise tarihi Erzurum kongresine ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle Erzurum’da Osmanlı ve Selçuklu döneminden kalma çok sayıda cami ve medrese bulunuyor. Selçuklu mimarisinde mekanların girişlerine yapılan ikonik giriş süslerinin en güzel ve iyi korunmuş örneklerini Erzurum’da görmek mümkün. 

Erzurum'da Konaklama Seçenekleri

Erzurum’da yapacağınız konaklamada kilit rolü oynayan şehre gidiş amacınız. Erzurum otellerini merkezi ve kış otelleri olarak ayırmak mümkün. Kış otelleri genellikle Palandöken bölgesine bulunuyor. Bu otellerde hem kayak hem de snowboard gibi değişik sporların yapılmasına olanak tanıyan tesisler hem de ekipman satan ve kiralayan yerler bulunuyor. Eğer tercihiniz böyle bir tesis ise, neredekal.com’un arama özelliklerini kullanarak seçeneklerinizi listeleyebilirsiniz. Erzurum otel fiyatları ise tesislerin olanaklarına göre değişiyor. Hem kış otelleri hem de lüks hizmet veren şehir otelleri daha yüksek fiyatlarda seyrederken, merkezdeki mütevazi tesisler ve çevre ilçelerdeki konaklama seçenekleri daha bütçe dostu oluyor. 

Editör: TE Bilişim