Kısa adı ESBİP olan Eskişehir Bisiklet Platformu kuruldu.

ESBİP Kurucuları tarafından yapılan basın açıklamasında, bisikletin her şeyden önce bir ulaşım aracı olduğu vurgulandı.

Bisikletin şehir içinde her yaştan herkesin kullanabileceği bir araç olduğu açıklamada şöyle denildi:

“Bisiklet aynı zamanda bir spor aracıdır, insanların sağlıklı kaliteli keyifli bir yaşam sürmesine yarayan Bisiklet bireysel olduğu kadar toplum yaşamına da olumlu etki eden bir araçtır. Bisiklet ekosistemi koruyarak insanların sağlıklı yaşamalarına katkıda bulunur. Üstelik gürültüsüz sessiz bir araçtır ve ulusal yakıt tasarrufuna katkıda bulunur ayrıca trafik yoğunluğunu azaltır.

İşte bu ve benzer nedenlerle Bisiklet kullanımının artırılmasına, insanların Bisiklet kullanımına isteklendirilmesine gereksinim vardır.

Amacımız Eskişehir’de Bisiklet kullanımını artırmayı teminen, Bisikletliler arasında dayanışmayı sağlamak, Bisikletlilerin karşı karşıya kalabileceği mağduriyetleri önlemek, olası sorunlar karşısında (ileride) hukuki destek sağlamak ve kentsel trafikte karşılaşılan problemler için Belediyelere çözüm önerilerinde bulunmaktır.

Bisiklete ilgi duyan bisiklet etkinliklerimize katılmayı düşünen herkes facebook grubumuza https://www.facebook.com/groups/358262024752036/ katılabilir ve bizi https://www.facebook.com/EskisehirBisikletPlatformu/?modal=admin_todo_tour sayfamızdan takip edebilir. “

Editör: TE Bilişim