‘Satın Alma Sahiplen Pati Şenliği’ etkinliği hayvan severler tarafından yoğun ilgi ile karşılanırken 10 yavru köpek sahiplenildi. Hayvan severler benzer etkinliklerin sıklıkla yapılmasını istedi.

Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi düzenlediği Satın Alma Sahiplen Pati Şenliği ile hayvan severleri dost sahibi yaptı. ESPAK yanındaki etkinlik alanında düzenlenen Pati Şenliğinde Odunpazarı Belediyesi Hayvan Barınağından temin edilen 10 yavru köpek ise sahiplendirildi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sühendam Koparal Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak etkinlikte stant açarak hayvan severleri çevre kirliliğine neden olunmaması konusunda bilgilendirdiklerini ifade etti. Koparal, “Bizler köpekleri çok seviyoruz, dolayısı ile çevreyi kirletmelerini istemiyoruz. Açtığımız standımızla da hazırladığımız poşetleri hediye ediyoruz. Ayrıca köpek sahiplenen hayvan severlerin köpekleri için hatıra amaçlı fular veriyoruz” diye konuştu.

Kent Konseyi Hayvan Hakları Başkanı Ece Bilgin de ikinci kez düzenledikleri etkinlik hakkında şunları kaydetti: “Satın Alma Sahiplen Pati Şenliği’ adında etkinliğimizin amacı, insanların petshop’lardan yüksek rakamlar ödeyerek hayvan sahiplenmek yerine, gerçekten sıcak yuva ihtiyacı olan ve küçük, büyük, cins ayrımı yapmayan insanlar için barınaktaki canların sahiplendirilmesidir. Onlara dikkat çekmek için etkinliğimizi düzenliyoruz ve gerçektende amacımıza ulaşıyoruz. Geçen yıl 30 canı sahiplendirdik. Bu senede şuana kadar 10 yavrumuza sahip bulduk.”

Pati Şenliğinde Odunpazarı Belediyesi, AKUT, Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve bazı özel firmalar stant açarak hayvan severlerle bir araya geldi.

Editör: TE Bilişim