Eskişehir'e yakın tatil beldelerinden olan Avşa Adası Marmara Denizi’nde yer almaktadır. Avşa Adası Eskişehir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ'a yakın olması sebebi ve tatilcilere sunmuş olduğu imkanlardan dolayı yaz aylarında yoğun talep görmektedir.

Avşa Adası Nerede Kalınır?

Adada tatil planı yapanlar için Avşa adası pansiyonları özellikle uygun bütçeyle konaklama imkanı sağlamaktadır. Adanın sınırlarında yer alan 276 pansiyon seçeneği konaklama konusunda yaşanacak olan sorunları ortadan kaldırmaktadır.

Farklı konumlarda yer alan pansiyonlar tarafından sunulan imkanlar özellikle tatilcilerin yapacakları tercihler etkilemektedir. Kahvaltı dahil, yarım pansiyon ya da tam pansiyon seçenekleri bulunmaktadır. Bu sayede tatilciler yapmış oldukları incelemeler doğrultusunda özellikle ihtiyaçlarına uygun seçenekleri değerlendirerek rezervasyon işlemlerini sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirler. Merkezi konumda yer alan pansiyonların yanı sıra doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için özellikle değişen konumlar yapılacak olan tercihleri etkilemektedir.

Denize Sıfır Pansiyonlar

Denize sıfır konumda yer alan pansiyonlarda özellikle uygulanan konaklama fiyatları yüksek gelmesi durumunda müstakil pansiyon seçenekleri değerlendirebilir. Pansiyonlara göre daha yüksek fiyatlarla hizmet vermekte olan otelleri tercih etmek istemeyenler için çok sayıda farklı pansiyonun bulunması özellikle Eskişehirli tatilcilerin bütçelerine göre planlama yapmasını sağlamaktadır.

Müstakil Pansiyonlar

Farklı bölgelerde yer alan pansiyonları için sunulan hizmet seçeneklerine göre belirlenen fiyatlar üzerinden konaklama imkanı sağlanmaktadır. Sezonun açılmasıyla birlikte özellikle Avşa adası'nda konaklamak isteyenler uygun fiyat seçeneği sunmakta olan pansiyonları tercih edebilirler. Pansiyonlarda özellikle kahvaltı dahil ya da yarım pansiyon seçenekleri bulunmaktadır.

Bembeyaz kumsalda deniz ve güneşin tadını çıkartmak isteyenler özellikle tercih etmiş oldukları pansiyon seçeneklerine dikkat edebilirler. Denize yakın konumda yer alan pansiyonların tercih edilmesi gün içerisinde daha rahat bir şekilde denize ulaşım olanağı sağlamaktadır. Avşa Adası, Ekinlik ve Marmara Adası'na komşu konumda yer almaktadır.

Eskişehir'den Avşa Adası'na Nasıl Gidilir?

Eskişehir'den Avşa Adası'na ulaşım için karayolu ile Bursa istikametinden Erdek'e gelip buradan arabalı feribotlarla adaya ulaşım sağlamalısınız. Gestaş, Adalar 1 ve Marmara Roro arabalı feribotları yaz aylarında hizmet vermektedir. Adaya yalnızca deniz yolu üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Erdek üzerinden gelecek olanlar için 1 saat 45 dakika süren yolculuğun ardından adaya varılmaktadır. Düzenlenen gemi seferleri özellikle tatilcilerin herhangi bir sorun yaşamadan adaya ulaşım sağlamasını mümkün hale getirmektedir.

Editör: TE Bilişim