Avşa Adası Marmara denizinde yer alan şirin bir tatil beldesi. Avşa Adası başta İstanbul, Kocaeli ve Bursa`ya yakın olduğu gibi Eskişehir`e yakın tatil beldelerinden biridir.

Eskişehir`den Avşa Adası`na Ulaşım

Tüm bu illere yakın olması, uygun fiyatları ve sunmuş olduğu imkanlar ile Avşa Adası yaz aylarında yoğun talep görmektedir. Avşa Adasına nasıl gidilir?. Eskişehir`den Avşa Adasına ulaşım için Bozüyük ve inegöl yolu üzerinden Bursa istikametine giderek ve Bursa`dan Karacabey otobanına yönelip Bandırma ve Erdek üzerinden Gestaş Avşa Adası Erdek feribotu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Avşa Adası`nın Konaklama Yapısı ve Plajları

Avşa Adası her keseye uygun bütçe ile konaklama fırsatları sunmaktadır. Avşa Adası içerisinde 300`e yakın konaklama tesisi tatilcilere hizmet vermektedir. Özellikle Avşa Adası apartları konaklama tercihlerinde ilk sırayı almaktadır. Daha uygun çözümler arayanlar için ekonomik pansiyonlar Avşa Adasında bolca karşınıza çıkar. Daha lüx ve konforlu tatil düşünenler için otel seçenekleride bulunmaktadır. Avşa adası`nda oteller yarım pansiyon olarak tatilcilere hizmet vermektedir. Havuzlu otel arayanlar için yiğitler köyü otelleri iyi bir seçenek olarak ortaya çıkmaktadır. Ayrıca kiralık ev ve villa seçenekleri ile ada konaklamada bir cazibe merkezidir. Adada bulunan bütün tesisler bir çok tatil beldesine göre daha uygun fiyatlarla tatilcilere hizmet vermektedir. Tesisler Haziran ve Eylül aylarında %50 indirim kampanyaları düzenlemektedir. Tüm bu konaklama yapısı ile Avşa Adası Türkiye`de en ucuz tatil yapabileceğiniz bir tatil beldesidir.

Avşa Adası sadece konaklamada değil gerek doğası ve eğlenceli gece hayatı ile muhteşem tatil fırsatları sunar. Avşa Adası plajları oldukça meşhurdur. Bir çok koy ve plaja ev sahipliği yapan adada denize girmenin ve güneşlenmenin keyfi ayrı yaşanır. Adadaki en meşhur koylar olan Çınar plajı ve Altınkum Plajı ile birlikte adada bulunan onlarca koy ve plaj tatilciler için bir çok alternatif sunmaktadır.

Avşa Adası Gece Hayatı ve Gezilecek Yerleri

Avşa Adasının dillere destan olan bir gece hayatı bulunmaktadır. Özellikle barlar sokağında sıra sıra bulunan kulüp ve barlar ile birlikte türkü evleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar tatilcilere hizmet vermektedir. Adanın iç kısımlarında bulunan discolar ise sabaha kadar eğlencenin adresidir. Son yıllarda ünlü şarkıcı ve dj lere sahne aldıran Avşa Marmara bölgesinin küçük Bodrum`udur.

Avşa Adasında gezilecek yerler ise sırası ile Tarihi manastır, Tarihi Değirmen ve Değirmenardı bölgesi, Mavikoy, Akvaryum, Beyazsaray koyu, Yiğitler köyü, Alibaba Türbesi, Altınkum, Tavşanlı, Karadut ve Çınar Plajlarıdır. Adayı ister kendi aracınız ile veya bir moped kiralayarak gezebiliyorsunuz, isteyenler Atm kiralayıp gezilerine macera katabilir.

Uygun konaklama şartları, muhteşem güzellikteki plajları, eğlenceli gece hayatı ve gezilecek yerleri ile Avşa Adası tatil için sizleri bekliyor.

Editör: TE Bilişim