Eskişehirli kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı danslı spor etkinliğinde büyük bir coşku ile kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de düzenlenen etkinliğe katılarak kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.  

Eskişehir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya gelen yüzlerce kadın eğitmenler eşliğinde yaptıkları çeşitli danslarla eğlendiler. Büyükşehir Belediyesi Spor Salonu’nda yapılan etkinlikte kadınları yalnız bırakmayan Başkan Büyükerşen, yaptığı konuşmada 8 Mart’ın dayanışma günü olduğunu ifade ederek kadınlara örgütlenme çağrısında bulundu. Büyükerşen “Dünya’da iyiliğin, sevginin ve başarının en büyük ortağı sizlersiniz. Böyle bir günde bahsetmekten hoşlanmasam da ülkemizde kadın cinayetlerine karşı en büyük görev sizlere düşmektedir. Erkek egemen toplum algısını yıkmak için daha fazla üretime katılmalı, ülkenin sorunlarına karşı söz sahibi olmalısınız. Sizlerin güçlü ve büyük bir ordu olduğunuzu düşünüyorum. Şiddete ve tacize karşı örgütlenip bir mücadele gösterebilirseniz inanıyorum ki bu sorunu da ortadan kaldıran yine siz kadınlarımız olacaktır.  Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu mücadelenizde her zaman destekçiniz olduğumu bilmenizi isterim” diyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Konuşma sonrası kadınlar Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi eğitmenleri eşliğinde yerli ve yabancı şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenerek zumba yaptılar.

Editör: TE Bilişim