Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Pazartesi günü 19/08/2019  Saat 08.00 ‘ da Atatürk Lisesi Önünden hareket edecek otobüsler ile   Kütahya, Gediz Karaağaç Köyüne Murat Dağı için gidilecek.

Eskişehir Çevre Koruma Ve Geliştirme Derneği M.Sadık Yurtman, Murat Dağı dava süreci içinde aynı gün gelecek olan 7 adet Bilirkişi ön incelemeler yapacağını belirterek, “Bilirkişi incelemesi sırasında üye ve çevre dostları ile birlikte orada diğer illerden gelen STÖ ile buluşulacaktır. Murat Dağı büyük bir su havzası ve yer altı suyu zenginidir. Anadolu’nun toplam su rezervinin % 40 ‘ına sahiptir. Şehrimizin yaşam kaynağı olan Porsuk çayımız  Banaz Çayı ve Gediz Nehri buradan doğmaktadır.  Ağustos Ayı itibariyle Porsuk Barajımız % 40 Doluluk oranına sahip olup ; Şehrimizde yılda yaklaşık 45 milyon m³  suya ihtiyaç vardır. Tek su kaynağımız olan Porsuk Çayının yok olması demek Eskişehir’imizin yok olması demektir” dedi.

Yönetim Kurulu Üyeleri Dilek Bayraç , Barış Adıgüzel ve başkan Yurtman “ ‘Murat Dağı yok olmasın, Porsuk çayı kurumasın’  sloganı ile Çevre Derneği ile gelmek isteyen Çevre Dostlarını davet cağrısında bulundu.

Murat Dağında 450 m. Yer altında yapılacak olan Altın arama faaliyetleri ve Siyanürlü Çamur havuzları Murat Dağının yok olması anlamını taşımaktadır. Siyanür buharlaşarak çevreye, hayvanlara ve insanlara büyük zarar verecektir. Siyanür havuzları yıkıldığında ise 10 milyon kişi zarar görecektir.

Pazartesi günü yapılacak olan etkinliğe katılmak isteyen çevreciler Eskişehir Çevre Koruma Ve Geliştirme Derneği’ne 0-532-312 64 84 no lu telefonla iletişim kurabilirler.

Editör: TE Bilişim