Osmangazi ve Kırmızıtoprak Mahalleleri içinde yer alan Kanlıkavak ve Raif Özgür Parkı, Avrupa’da yer alan parklarla yarışıyor. İçinden Porsuk Nehri’nin geçtiği park, yeşil doğası ile Eskişehirliler için adeta cennetten bir köşe. Odunpazarı’nda bol yeşili ve akarsuyu bir arada barındıran Kanlıkavak Parkı olarak bilinen bu iki parkı Porsuk Nehri ayırıyor. Sıcak havadan bunalan vatandaşların nefes alabilmek için tercih ettiği Kanlıkavak ve Raif Özgür Parkı, akşam ve hafta sonları vatandaşların yoğun ilgisine uğruyor.

Özellikle yaz ve bahar aylarında Eskişehirlilerin akınına uğrayan Kanlıkavak Parkı, Kırmızıtoprak Mahallesinde bulunuyor. 10 bin m2 alana sahip olan Kanlıkavak Parkı,  Eskişehir’in en güzel parklarından biri.  Parkta, biri engelli çocuklar için olmak üzere 2 adet

çocuk oyun alanı da bulunuyor. Kanlıkavak Parkı’nda doğa içerisinde spor yapmayı seven vatandaşlar için fitness alanı da var. Odunpazarı Belediyesi tarafından süs havuzu, oturma birimleri ve yürüyüş yolları da yapılarak yenilenen park, Eskişehir’in gözdesi adeta gözdesi haline geldi.

RAİF ÖZGÜR PARKI

Eskişehir’in yeşil denilince akla gelen yerlerden biri de Osmangazi Mahallesinde bulunan 14 bin m2 alana sahip Raif Özgür Parkı. Kanlıkavak Parkı’nın tam karşısında bulunan Raif Özgür

Parkı’nda Odunpazarı Belediyesi tarafından 2016 yılında ıslah çalışması yapıldı.  2 adet çocuk oyun alanı, oturma birimleri ve yürüyüş yollarının bulunduğu Raif Özgür Parkı’nda ayrıca yeşilin içinde vatandaşların dinlenip çaylarını içebilecekleri bir adet kafeterya da bulunuyor.

Editör: TE Bilişim