Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların bilim ve fen ile erken yaşta tanışmalarını sağlamak amacıyla açılan Bilim Deney Merkezi, bir yandan çocuklara yönelik çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da yetişkinler için sıra dışı bir etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Son olarak 4 bin yıllık tarihi ile iki kişi arasında oynanan zeka oyunu Go, 24 kişinin katılımıyla Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda gerçekleştirildi.

Çocuklara yönelik gerçekleştirdiği atölyeler ile bilim ve fen üzerine çalışmalarını sürdüren Bilim Deney Merkezi, bir yandan çocuklar için çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da yetişkinler için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu sıra dışı bir yarışma gerçekleştirilen Bilim Deney Merkezi’nde 12 kadın ve 12 erkeğin oluşturduğu takımlar, 4 bin yıllık tarihi geçmişi olan Go oyununda kıyasıya mücadele etti. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmalar sonucunda birincilik ödülünü Banu Kibar ve Barkın Çelebican alırken ikinci ise Nalan Kayacan ve Uğur Arıkan oldu.

Katılımcıların unutamayacakları bir hafta sonu yaşadığını ifade eden Eskişehir Go Oyuncuları Derneği Saymanı Önder Orakoğlu “Oyunumuzun gerçekten 4 bine yakın tarihi bir geçmişi var. 1990 yılında da ilk defa resmi olarak oynanmaya başlandı. Ben hem şahsım hem de arkadaşlarım adına Eskişehir Büyükşehir Belediyemize ve Bilim Deney Merkezi’ne bizlere bu fırsatı verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız hem Sazova’daki diğer merkezleri gezme fırsatı buldu, hem de Go oyunuyla unutamayacakları bir deneyim yaşadı” dedi.

Editör: TE Bilişim