Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS), 4 Ekim “Dünya Hayvan Hakları Gününde çeşitli kurum ve derneklerle birlikte stant açarak Eskişehirlileri hayvan hakları konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

ETOS ekibi Eskişehir’de bir alışveriş merkezinde çeşitli el dövizleri ve fotoğraflarla hayvan hakları konusunda uyarılarda bulundu. Ziyaretçilere hitap eden Dernek Başkanı Nihal Bağcı, “Son yıllarda hayvan sevgisinin dikkat çekecek kadar arttığını, hayvanlara yapılan eziyet ve istismarın artık toplum tarafından çok büyük bir tepki ile karşılandığını, hayvanlarında yaşam önünde eşit doğduklarını ve var olma hakkına sahip olduklarını” söyledi.

Bağcı ayrıca “1978 yılında UNESCO tarafından ilan edilen “Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni oluşturan 14 madde ile hayvanların artık tüm Dünya da koruma altına alındığını” belirtti. Derneklerinin “Çevre ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu” üyelerince hazırlanan paketlerde yaklaşık 30 kg. hayvan maması stanttı ziyaret eden hayvan dostlarına ücretsiz olarak dağıtıldı. Sokak hayvanlarının beslenebilmesi için hazırlanan “Mama Kapları” da stantta gelenlerin ilgisini çekti.

Editör: TE Bilişim