Uluçayır Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluçayır Hasat Festivali 2019 yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Uluçayır Köyünde yetişen organik birçok ürünün sergilendiği festivale Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği (EKKKDD) Başkanı Cihan Ertok, Eskişehir Bisiklet Derneği (Vel ESBİD) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Uluçayır Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ümit Şirin yaptığı açılış konuşmasında kültürlerin köylerden beslendiğini ifade ederek, hem kafkas kültürünü hem de köy kültürü olan tarımı bir araya getirerek bu festivali düzenlediklerini söyledi. Bal kabağı reçeli, çeşitli soslar ve marmelatlar, mantı, tarhana, kuru bakliyat, çerkes peyniri gibi birçok ürünün alıcısıyla buluştuğu festivalde Uluçayır bal kabağı büyük ilgi gördü.

Festivalde sahne alan Şıble Halk Dansları Topluluğu, Dışe Apeher Wored Kup Müzik Grubu ve Woşhim Yi Makh Mızıka Grubu misafirlere coşku dolu anlar yaşattı.

Editör: TE Bilişim