Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir Şubesi’nin düzenlediği panelde CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan “Yeni Yüzyılda Atatürkçü Düşünce” yi anlattı.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan panelde  konuşmasına “Kendimizi nasıl yenileyeceğiz, çoğalacağız, nasıl başaracağız, 22. Yüzyılda çocuklarımıza ne bırakacağız” soruları ile başlayan , milletvekili-gazeteci Tuncay Özkan,  “Kemalizm bizi şekillendiren güçlü bir düşüncedir.  Mustafa Kemal Atatürk, İzmir’de düzenlenen İktisat Kongresi’nde ortaya bir doktirin koyuyor, buna karma ekonomisi diyorlar.  Atatürk devrimcidir. Devrimci ülkesini çağına hapsetmez, geleceği yakına çekme mücadelesi verir” dedi.

Atatürk’ün, ekonomi, dış politika, çevre gibi konulardaki yaptıklarını dile getiren  Özkan şunları söyledi:

“Geleceği yakına getirmemiz gerekir.  Eskişehir’de kömürlü santral yapmak istiyorlar, Eskişehir halkı direniyor.  Yapmak isteyenler ekonomiden  söz ediyorlar,  ancak oluşacak sorunların açacağı zararın karşılanamayacağının da mümkün olmayacağını bilmeleri gerekir. Büyükşehir yapmak istediği barajı engelliyorlar. Niye? Aman baraj açılmasın, CHP’ye yarar diye. Halkçı olacaksın, o toprağı bataklığa çevirip siyaset yapmayacaksınız?

Biz aydınlanmanın çocuklarıyız. Devrimcilik ilkesi ile çağı yakalama enerjisi ile başlayan  bir birliktelik ile  gerçekleştirebiliriz. Biz, birlik ülkü bağı ile, sevgi bağı ile bağlıyız. Anti –emperyalist Atatürkçü duruşudur. Biz bu toprakların çocuklarıyız, ne olursa olsun biz buradayız.”

Paneli, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Memleket Sevdalıları Derneği üyeleri, ve kalabalık bir vatandaş grubu izledi.

                                                            

Editör: TE Bilişim