Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin evden çıkamayacak durumda olan, hasta, yaşlı ve engellilere yönelik sürdürdüğü evde bakım hizmetlerine ara vermeden devam ederken, Gençlik Merkezi gönüllüleri de aynı vatandaşların evlerine giderek onlara kitap okuyor.

Hasta, yaşlı ve engelliler ile birebir vakit geçiren gençler, kitap okuma özlemi çeken vatandaşlara kitapları seslendirerek, onların vakitlerini verimli şekilde değerlendirmelerine destek oluyor.  2016 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personelleri, ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek tansiyon ve ateş ölçümü, saç kesimi ve bakımı, tırnak ve cilt bakımı, banyo hizmetini ücretsiz olarak veriyor. Projeye dâhil olan Gençlik Merkezi gönülleri ise bu hizmetten yararlanan vatandaşların evlerine misafir olarak, belirli aralıklarla onlara kitap okuyor, sohbet ediyor.

Uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden ihtiyaç sahibi vatandaşların yakınları, sosyal belediyecilik anlayışı ile yakınlarının hem kişisel ihtiyaçların giderilmesi konusunda kendilerine büyük destek olan, hem de gençleri kendileri ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.                                                                   

                                            

Editör: TE Bilişim