Haber: Erdoğan Ekiner

Aytaç Karausta, Serkan Kansız, Yusuf Şahin gibi müzisyenlerin de katıldığı bir etkinlikle dernek üyeleri ile bir araya gelen Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı Mahsuni Ilgın, gerçekleştirmeyi amaçladıkları çalışma ve etkinlikleri anlattı. Kadın ve Gençlik Meclisleri oluşturacaklarını ve farklı eğitim süreçlere gerçekleşrtirecmerini belirten Mahsuni Ilgın, “Eğitim seminerleri vermeyi planlıyoruz. Bu eğitim seminerlerinde aile, anne ve çocuk eğitimi, psikoloji, bağımlılık, kadın hakları, otizm, LÖSEV, afetten korunma vb. konuları ele alacağız” dedi.

Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Mahsunu Ilgın yapacakları diğer çalışma ve etkinlikleri de açıkladı.

YURT, PANEL, SÖYLEŞİ, GENÇLİK VE KADIN MECLİSLERİ

Ilgın, gerçekleştirecekleri çalışma etkinlikler konusunda şu bilgileri verdi: “Kültürümüzü canlı tutmak amacı ile derneğimiz bünyesinde yolca kendini geliştirmiş sanatçılarımız ile halka açık ve ücretsiz olarak hem muhabbet hem de nefes geceleri yapacağız. Dışardan gelen öğrencilerimiz için vakfımızla birlikte büyük yurt projemizi hayata geçirip, devlet erkanından hakkımız olanı almak için mücadele edeceğiz. Canlarımızın resim, örgü, hediyelik eşya vb. gibi el emeği olan uğraşlarını vakıf ve dernek vasıtasıyla kazanç sağlamaları için halka sunmalarına yardımcı olacağız. Akademik çalışmalarda bulunmuş, Aleviliğin temel taşları olan konuları bizlere aktaracak tarihçi, yazar ve aydınlarımız ile aylık panel ve söyleşiler gerçekleştireceğiz. Dernek ve köylerin katılımları ile, inancımıza hizmet edecek kadın ve gençlik meclisi oluşturacağız. Bu oluşturduğumuz meclis ile inancımızı nesilden nesile doğru bir şekilde aktarabileceğimizi düşünüyoruz.”

Ilgın gerçek Alevi kültürünün ön plana çıkması için de söyleşi ve etkinlikler gerçekleştireceklerini belirterek “Amacımız yolumuzun kaide ve kurallarını yaşayan dergahlarımızda, cemevlerimizde ve derneklerimizde yozlaşmaya karşı mücadele ederek en onurlu tavırla yaşatmak, yükseltmek ve ileri götürmektir. Toplumsal olaylar ve haksızlıklar karşısında Pir Sultan Abdal gibi cesaretli olacağız” diye konuştu.

                                            

Editör: TE Bilişim