Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkânları ve hayırsever Eskişehirlilerin bağışları ile önemli bir sosyal yardım merkezi haline gelen Aşevi, Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında kapasitesini büyük ölçüde arttırarak vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Günde binden fazla gerçek ihtiyaç sahibine ulaşıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sıcak yemek ve erzak yardımlarının artarak devam edeceğini ifade ettiler.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yardıma muhtaç vatandaşlara elini uzatan Aşevi, korona virüs salgınının tehlike oluşturduğu günlerde de Eskişehirlilere destek oluyor. Bu süreçte tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, ALO 153 Kriz Masası’ndan aldığı kayıtları ivedilikle değerlendirerek vatandaşlara yardım elini uzatıyor. 6 gün üretimin olduğu Aşevi’nde, cumartesi günü vatandaşlara 2 günlük yemek gönderiliyor. Aşevi’ne gelerek hizmetten faydalananların yanı sıra ‘Evde Kal!’ çağrılarına uyan birçok ihtiyaç sahibine yemekleri araçlarla teslim ediliyor.

Belediye bütçesinin yanı sıra hayırsever Eskişehirlilerin gerçekleştirdiği bağışlar ile sosyal devletin gerekliliğini yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Büyük bir sosyal sorumluluk projesi haline gelen Aşevimizden her gün binlerce hemşehrimizi faydalandırıyoruz. Belediyemizin imkanlarının yanı sıra hayırsever Eskişehirlilerin desteklerini de her zaman hissediyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gidermek de sosyal devletin bir gerekliliği. Biz Eskişehir’de kimse yatağa aç girmesin istiyoruz. Duyarlı hemşehrilerimizin destekleri ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha fazla kişiye ulaşmak istiyoruz. Bugünleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde atlatacağız!” dedi.

Hijyen ve temizlik kurallarına dikkat edilerek hazırlanan yemeklerin, protein ağırlıklı olduğuna dikkat çeken Aşevi yetkilileri ise hizmetten faydalanmak isteyenlerin ALO 153 üzerinden Kriz Masasına ulaşarak kayıt yaptırabileceklerini belirttiler.

Editör: TE Bilişim