Çocuklar ve gençlerin bilime ve uzaya erken yaşta ilgi duymaları amacıyla hizmet veren Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi, Eskişehir Amatör Astronomi Topluluğu ile ortaklaşa düzenlediği gece gözlem etkinliği ile Eskişehirlileri gökyüzünde yolculuğa çıkardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in, “Gelecek Eskişehir’den geçecek” sözünden yola çıkılarak kurulan ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 7 yıldır hizmet veren Bilim Deney Merkezi, düzenlediği etkinlikler ile bilim meraklılarını buluşturmaya devam ediyor. Son olarak düzenlenen ve her yaştan yurttaşın ilgi gösterdiği Gece Gözlem Etkinliği de büyük ilgi gördü. Saat 19.00’da güneş gözlemi ile başlayan etkinlikte her yaştan katılımcı teleskoplar ile güneşi gözlerken, havanın kararmasıyla birlikte katılımcılar gökyüzünde muhteşem bir yolculuğa çıktı. Yıldızları ve ayı ilk kez bu kadar yakından gördüklerini ifade eden ebeveynler, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi sayesinde çocukların bilime olan ilgilerinin arttığını belirtti.

Etkinliğe katılımdan son derece memnun olduklarını ifade eden Bilim Deney Merkezi yetkilileri ise katkılarından dolayı Amatör Astronomi Topluluğu’na teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim