Eskişehir Gordion Rotary Kulübü katıldığı Eskişehir Kahve Festivalinde çocuk felcine dikkat çekti.

Yapılan açıklama şöyle; "Halkta arasında polio virüsü veya çocuk felci olarak bilinen hastalık en çok 5 yaşın altındaki çocukları etkileyen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Sinir sistemine saldırabilir ve bazı durumlarda felce neden olabilir. Hiçbir tedavi olmamasına rağmen, dünya çapında 2,5 milyar çocuğu aşılattığımız, Rotary ve ortaklarımızın bulunduğu güvenli ve etkili bir aşı bulunmaktadır.

Rotary’nin yeryüzünden çocuk felcini silme çabalarındaki rolü gelişerek artmaktadır. Öncelikle hızlandırıcı etkisiyle aşı için mali kaynakların temin edilmesi ve dağıtımda karşılaşılan sorunların gönüllüler yoluyla çarçabuk çözülmesini sağlanmıştır. Rotary bünyesinde kurulan fon Dünya Sağlık Örgütü’nün çocuk felci uzmanlarını finanse etmekte ve programa rehberlik etmelerini sağlamaktadır.

Global Polio Eradikasyon İnsiyatifi insani yardım konusunda tüm dünyaya model oluşturmuştur. Dünya Sağlık Örgütü yöneticisi Gro Harlem Brundtland Rotary’nin “çocuk felci olmayan bir dünya” vizyonuna sahip ilk topluluk olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini göreceklerini ilan etmiştir.

“Çocuk Felcine Son” diyen Eskişehirliler de katkı sağladı

Rotary, 35 yılı aşkın bir süredir küresel ölçekte çocuk felcinin ortadan kaldırılmasıyla mücadele etmektedir. Dünyada sadece Pakistan ve Afganistan’da vakalar görülmektedir.

Eskişehir Gordion Rotary Kulübü, Çocuk Felcine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 29 Ağustos’ta Eskişehir Kahve Festivali’ne katılmıştır. Düzenlenen etkinlikte standa hazırlanan “Anne Kurabiyeleri”nin satışı yapılarak projeye katkı sağlanmıştır. Ayrıca “Çocuk Felcine Son” stickerları festivale katılan çeşitli kahve markalarının bardaklarında yer almıştır.

Eskişehir Gordion Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hatice Okutan Mahmoud öncülüğünde kurulan “Çocuk Felcine Son” standını 2430. Bölge Guvernör’ü Kemal Ketrez ve eşi Burcu Ketrez de onurlandırarak projenin önemine dikkate çekmiştir. Eskişehir genelindeki diğer Rotary Kulüpleri temsilcilerinin ve Eskişehirlilerin katıldı etkinlik renkli görüntülere ev sahipliği yaptı."

Editör: TE Bilişim