Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği her yıl geleneksel olarak kutladığı 15 Şubat Gümüşhane’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101.Yılı gecesini coşku içerisinde kutladılar.

Eskişehir Öğretmenevi Mavi Salonunda düzenlenen geceye Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başta olmak üzere, Ak Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tunç,Vatan Partisi Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Temel Aras, Sarar Fabrikaları Protokol Müdürü Alaattin Çoban, Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hakime Zal, Kütahya, Afyon ve İstanbul’dan Gümüşhaneliler ile birlikte davetliler katıldı.

Kütahya’da TEDAŞ İl Müdürü olarak görev yapmakta iken Dumlupınar Şehitliğini ziyaret ettiğinde Gümüşhaneli şehitleri arayıp bulduğunu, hepsinin rütbeli asker ve Torul İlçemizden çoğunlukta olduklarının altını çizerek açılış konuşmasına başlayan Dernek Başkanı İrfan Ataman, bu topraklar bizler için namusumuz gibi kutsaldır diyerek geceye katılan konuklara teşekkür etti.

Birlik, Beraberlik içerisinde Eskişehir’de sosyal ve kültürel yaşama faaliyetleriyle renk ve kalite kattıklarının altını çizen Başkan Ataman sözlerini şöyle sürdürdü. ”Bugün 15 Şubat ve bizler Eskişehir’de şirin Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunu hep birlikte kutluyoruz. Eskişehirde yaşıyoruz. Komşularımız Eskişehirli. Hatta bir çok hemşehrimin eşleri Eskişehirli. Eskişehirlilerle akraba olduk kardeş olduk dost olduk. Zaten bundan dolayı Porsuk ile Harşitin kardeşliğini ve dostluğunu faaliyetlerimizde önemsiyoruz. Birlik beraberlik içerisinde faaliyetlerimize sizlerden aldığımız destek ile devam edeceğiz.” Dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ta yaptığı selamlama konuşmasında Eskişehir’de Gümüşhaneli hemşerilerimizin yaptığı etkinliklere katılmaya gayret ettiğini, Çalışmalarıyla Eskişehir’e renk kattıklarını onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Dernek faaliyetlerinin sunu olarak geceye katılan konuklara izlettirilmesinden sonra Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Murat Şan ve ekibi sahne aldı. Birbirinden güzel okuduğu Gümüşhane yöresine ait türkülerle dinleyicilerden alkış aldı.

Ankara’dan geceye katılan Hakime Zal yöresel kıyafetler giyerek sahnede Gümüşhane kültürüne ve geleneğine ait muhteşem bir gösterimde bulundu. İzleyiciler tarafından ilgi ile izlenen gösterimde Gümüşhane yöresine ait maniler söyleyip şehrimizin renkli simalarına ait yaşanmış hikayeleri yöresel şive ile paylaştı.

Son zamanlarda Gümüşhane kültürüne büyük katkıları olan Hakime Zal’ın özellikle Galandar geleneği,yöresel yemekleri ve tarihi güzellikleriyle süslediği sunumunda izleyicilerle kurduğu diyaloglar unutulmaz anlara sahne oldu.

Gümüşhane’den gece için getirilen yöresel ürünlerimizden pestil ve kömenin de ikram edildiği gecenin sunuculuğunu Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan yaptı. Gümüşhane’den getirdiğimiz gelenek ve göreneklerimizi bizlerden sonraki kuşaklara aktarmak için tarihi sorumlulukları bulunduğunu belirten Turhan, masaları dolaşarak bazı hemşerilerimizle Gümüşhane ve 15 Şubat hakkında kısa röportajlar yaparak duygu ve düşüncelerini aldı.

Mazeretleri nedeniyle aramızda bulunamayan Gümüşhane Valisi Kamuran Tunçbilek, Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Bilecik Üniversitesi Genel Sekreteri Cihan Darcan telgraf  göndererek emeği geçenlere teşekkür edip Gümüşhane’nin 101.kurtuluş gecesini kutladılar.

Eskişehirde çeşitli Üniversitelerde okuyan Gümüşhaneli öğrencilerinde ilgi gösterdiği gecede Ali Çolak ve Şeyma Kurt isimli öğrenciler yöremize ait şiirler okuyarak duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldular.

Gecenin sonunda duygu ve düşüncelerini dile getiren hemşerilerimiz unutulmaz bir kurtuluş gecesi yaşadıklarını, emeği geçen dernek yönetimine ve katılanlara teşekkür ettiler. Adeta Gümüşhane’ye gitmiş gibi anlar yaşadıklarını dile getiren kanuklar gönüllerince eğlendiklerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim