Haber Erdoğan Ekiner 

HABEV Başkanı Ali Ulu, öğrencilere kurs ve burs, yoksullara yardım çağrısı yaptı.

Eskişehir Hacı Bektaşi Veli Eğitim ve Kültür Vakfı’nda Eskişehirdeki yerel derneklerin yöneticilerinin ve Alevi dedelerinin, inanç önderlerinin de katıldığı  toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Ulu, eğitim ve kültür, sosyal yardım gibi konularda gerçekleştirmeyi düşündükleri çalışmaları anlatarak maddi durumu biraz daha ilerde olan üyelerin öğrencilerin eğitimine destek vermesini istedi. Burs ve eğitime destek için düşündükleri üniversite hazırlık çalışması ve ilköğretim öğrencilerine yönelik çalışmalarına vurgu yapan Doç.Dr. Ali Ulu, yoksullara yardım gibi konularda daha çok katkı vermesini istedi. HABEV'de son genel kurulda başkan seçilen Ali Ulu, geçmişte ve yakın süreçte bazı derneklerin etkinliklerinde katılan ses sanatçılarına, müziysenlere çok yüksek konser bedelleri ödenmesini de eleştirdi, “Gecelerimizin bir amacı olsun. Yüksek harcamalar yapmaya gerek yok. Az miktarlardaki katkılarla ciddi çalışmalar yapılabilir. Yoksul insanlara yardım edelim” diyen Ali Ulu, cenazelerde mutlaka kurban kesilmesinin gerekmediğini, insanların ekonomik durumlarına göre farklı ikramlarda ulunması gerektiğini söyledi.

"İNANDIRSANIZ, İSTEKLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRİRSİNİZ"

HABEV Başkanı Ali Ulu, “Ekonomik koşullar zorlaştı. İnsanları buna zorlamak yanlış. Biz her zaman yoksulların yanındayız.. Ekonomik durumu iyi olan üyelerimiz yoksullara yardım etsin. Bu düzeydeki arkadaşlarımız var” diyen Başkan Ali Ulu, “İnandığımız sürece isteklerimiz, amaçlarımız gerçekleşir” vurgusu yaptı. Başkan Ulu, gençlere yönelik olarak Seyitgazi ya da uygun başka bir yerde ‘gençlik kampı’ düzenleyeceklerini ve bununla da ile gençleri kaynaştırmayı ve yanı sıra eğitim-kültür çalışması amaçladıklarini da açıkladı.

Habev’de geçmişte Sivas ve Maraş olayları gibi üzücü olaylar, katliamlar da gündeme taşınırken, Başkan Doç. Dr. Ali Ulu, yitirilen insanlar, ozanlarla ilgili anmalara binlerce yurttaşın katılması çağrısı yaptı. "Yitirdiğimiz canları anmak 3-4 bin kişiyle yürüyebilmeliyiz.." dedi. Ulu, , Aleviliğin köklerine, onun insancıl felsefesine bağlı kalınması, ibadetlerde Kuranın mealinin, anlamının, Türkçesinin de aktarılması gerektiğini de konuşmasının son bölümünde belirtti.

Editör: TE Bilişim