Odunpazarı Belediyesi, çocukların el becerilerini geliştirmesi ve hayal dünyalarını genişletmek içinHamamyolu’nda Yaz Atölyeleriaçtı.

Odunpazarı Belediyesi, çocuklar için Hamamyolu’nda yaz atölyeleri açtı. Fotoğrafçılık, hayvan dostlarımıza yuva yapımı, renkler ve hikâyeler ile kendin yap atölyelerinin yer aldığı Yaz Atölyeleri eğitimlerebaşladı. Hamamyolu’nda gerçekleşen atölye çalışmalarının eğitmenliğini Güneş Çağlan yapıyor.

Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için yapacağı atölye çalışmalarından biri de ‘Hayvan Dostlarımıza Yuva Yapımı’. 11-14 yaş grubunun katılabildiği Hayvan Dostlarımıza Yuva Yapımı Atölyesi’nde, çocuklar sokakta yaşayan hayvanlar için yuva, mama ve su kabı yapıyor. Kuş evlerinin de yapıldığı atölyede, çocukların hayvan sevgisi ve el becerisinin pekiştirilmesi hedefleniyor. 

Çocuklar için planlanan atölyelerden biri de ‘Renkler ve Hikâyeler’. 7-14 yaş grubunun kalabildiği Renkler ve Hikayeler Atölyesinde; imgeden resim, sanat eserini tanıma ve reprodüksiyon ile kolaj yapımı işleniyor. Renkler ve Hikâyeler Atölyesinde ise çocukların Hayal dünyalarını ifade edebilme becerilerini geliştirmek ve özgüvenli olmalarını sağlamak amaçlanıyor.  

Çocuklar için hayata geçirilecek atölyelerden bir diğeri ise ‘Kendin Yap Atölyesi’ olacak. 7-14 yaş grubunun katılabildiği Kendin Yap Atölyesi’nde; çocuklar taş boyama ve pano yapımı, keçeden düşer atölyesi, t-shirt baskı, alçı kalıp, alternatif etamin ve mantar pano yapımı üzerine çalışıyor.

8-12 ve 12-16 yaş olmak üzere 2 gruptayapılacak olan Fotoğrafçılık Atölyesi’nin eğitmenliğini Osman Yaşar Tanaçan ve Doç Dr. Feyyaz Bodur yapacak. Kayıtların devam ettiği Fotoğrafçılık Atölyesi eğitimleri Odunpazarı Belediyesi Zeytindalı Çocuk Merkezi ve Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi’nde gerçekleşecek. Eğitimlere çocukları ile beraber veliler de katılabilecek.

Fotoğrafçılık Atölyesi’ne kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ne (YKSM) başvurabilirler. Fotoğrafçılık Atölyesi için detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, YKSM’ye giderek ya da 0 212 233 05 82 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler. 

Editör: TE Bilişim