Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak üzere yürüttüğü çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Bugüne kadar Eskişehir çapında binlerce öğrenciye ulaşarak eğitim çalışması yürüten Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ankara ve İzmir’den sonra Kocaeli’nden gelen daveti de kabul ederek MEB Özel Tuncay Emir Anaokulu’na misafir oldu. Burada gerçekleştirilen ve yaklaşık 400 minik öğrencilerin katıldığı “Sen de Bir Pati Sev” adlı eğitim çalışmasında görevli veteriner hekimler, çocuklara sokak hayvanları ve evcil hayvanların bakımı ile ilgili temel bilgilerden oluşan sunumlar yaptı.

Çocukların konuyu pekiştirmesini kolaylaştırmak için Doğal Yaşam Merkezi’nden götürülen kedi, köpek ve tavşanlar çocuklardan büyük ilgi gördü. Ayrıca eğitim sonrası minik öğrencilere çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri takdim edildi. Eskişehir’de yaklaşık 20 okul olmak üzere, başta Ankara, İzmir ve son olarak Kocaeli’nde yaklaşık 400 minik öğrenciye verilen eğitimde, çocuklar sokak hayvanlarının yaşadığı olumsuzluklar ve insanların nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda bilinçlendirildi. Ayrıca eğitimlerde hangi durumlarda sokak hayvanlarına dokunulup dokunulmayacağı, acil durumlarda ne yapılması gerektiği gibi hayati bilgiler de çocuklara aktarıldı.

Eskişehir HAYTAP Temsilcisi Ayten Tutkun’un da destek verdiği eğitimde Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’ndan Melisa Aktaş da kemanı ile öğrencilere mini bir konser verdi. Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz. Bugüne kadar başta Eskişehir ve şehir dışı olmak üzere yaklaşık 4 bin çocuğumuza ulaştık” diyerek, ‘Sen de Bir Pati Sev’ adlı eğitimlerin devam edeceği bilgisini verdi.

Editör: TE Bilişim