Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nin çocuklara yarıyıl tatili için hazırladığı kış okulu programı sona erdi. 8-10 yaş arası çocukların katılımı ile gerçekleştirilen kış okulunda, Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde bulunan su ürünleri mühendisleri, biyologlar ve veterinerler çocuklara farklı konularda eğitimler verdi.

Eskişehir turizmine büyük katkı sunan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, her gün ağırladığı binlerce misafirin yanı sıra çocuklara yönelik verdiği eğitimlerle de çocuklara doğa sevgisi aşılamaya çalışıyor. Bu kapsamda çocukların sömestir tatillerini verimli şekilde değerlendirmeleri amacıyla düzenlenen Kış Okulu’nda birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi. ‘Kış Mevsiminde Hayvanlar’, ‘Bugün Menüde Ne Var?’, ‘Eskişehir Yaban Hayatı’, ‘Veteriner Oluyorum’, ‘Böcekler’, ‘Laboratuar Gezisi’ ve ‘Eskişehir’de Yaşayan Kuş Türleri’ atölyelerinde çocuklar hem öğrendiler hem de hayvanları yakından görme fırsatı buldular.

Hayvanat Bahçesi’nin eğitici misyonuyla çocuklara keyifli bir tatil yaşattığını ifade eden ebeveynler, Eskişehir’e böyle bir merkezi kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim