Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Demet Uğur Yetkin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Sarı Zeybek oyunu etkinliğini düzenlemeyi önerdi.

Tüm dünyada tartışılan kadın kimliğinin, ülkemizde, ırksal, kültürel, etnik, dini ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal, gerek siyasal hayatımızı zenginleştirdiğini ifade eden Yetkin,  “Atamızın bizlere armağan ettiği cumhuriyet devrimleri ile süslenmiş ülkemizde hep birlikte ahenk içerisinde yaşamanın onuru ve gururu içerisindeyiz. Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır” dedi.

Cumhuriyet devrimleri ile birlikte Türk kadınının hak ettiği onura ve değere yükseltildiğini kaydeden cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Demet Uğur Yetkin şunları söyledi:

“Ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo kültürel, siyasal,tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmiştir. Unutulmamalıdır ki istiklal savaşının Nene hatun'u,Halide Edip Adıvar'ı,Halime çavuş'u bizim kadınlarımızdır.Bu konuda tarih bize şöyle seslenir;Kadının müdahil olmadığı,kafasında yer bulmadığı hiç bir sosyo kültürel ve siyasal hareket başarıya ulaşamaz.

Bizler Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak;bu bilincin bize yüklediği sorumluluğun farkındayız.

Tüm dünyaya Türk kadınının birlik ve ahengini göstermek üzere;  8 Mart Dünya Kadınlar gününde, siz değerli sivil toplum kurumları ile birlikte,halkımızın da katılacağı bir bütün olarak oluşturacağımız ekip ile şanlı Türk kültürünün bir unsuru olan ve Atamızın da sevdiği bir oyun olan Sarı zeybek oyunu etkinliğini düzenlemeyi öneriyoruz.”

Editör: TE Bilişim