Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi paydaşlığında “Kadının Yasal Hakları” konulu seminer düzenlendi. Kadına yönelik şiddettin önlenmesi ve alınacak tedbirlerin anlatıldığı seminer beğeni topladı.

Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Psikolog Deniz Şengezer tarafından verilen seminer Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  Seminere Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Gürol Yer ve Kadın Komisyonu Başkanı Saber Doğan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal ve dinleyiciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine dikkat çekti. Koparal “Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu kadın-erkek eşitliğinin aileden başlayarak yaşamın her alanında uygulamaya geçirilmesi ve uygulanması Kadın Meclisi olarak önemsediğimiz konuların başında geliyor.”diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan seminerde Şengezer, 6284 No’lu Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u anlatarak kadınların yasal hakları, şiddet türleri ve şiddet gören kadının izlemesi gereken yolların neler olduğunu konularında bilgilendirmede bulundu.

Editör: TE Bilişim