Haber:Erdoğan Ekiner 

Çevre Yolu’nun 71 Evler’den ayırdığı ve buna karşın bu mahalle sınırlarında görünen ve “Terzi Evleri Yanı’ olarak nitelenen yerleşim alanına giriş yolu dar ve sokaklarda kaldırım eksik ya da yok.

Bölgeye Çevre Yolu’nun üzerine yapılmış yüksek bir yaya köprüsü ile girilirken, giriş yolunun dar olması kazalara davetiye çıkartıyor. Çevre Yolu’ndan dik bir yaya üstgeçidi ile mahalleye giren vatandaşlar, kaldırımsızlık, toz-çamur sorunun yanı sıra, sağlık ocağı, market, oyun alanı gibi donatıların olmamasından da yakınıyorlar.

KALDIRIM, SAĞLIK OCAĞI, PARK, MARKET İSTEĞİ..

Terzi Evleri ile DSİ’ye ait sulama kanalının arasında kalan ve kanal yanından dar, kaldırımsız bir yolla giriş yapılan bu konut alanının Çevre Yolunun 71 Evleri ikiye bölmesi ile bu mahalle ile bir anlamda bağlantısı kopmuş. Yaşadıkları yerin sorunlardan yakınan emekli öğretmen Hasan Yıldırım, “Altyapı var. Sokaklar 1998’de asfaltlanmış, ama sokaklarda kaldırım yok ya da yetersiz. Çevre yolundan kanal yanındaki yola giriş var, yol dar ve burada da kaldırım yok. Burada 9 sokak var. Çöp bidonları yok. Çocuklar için oyun alanı, park düzenlemesi de yok maalesef. Bir yere bir oyun aleti konuldu yalnızca.. Sağlık Ocağı da yok” dedi.

“GİRİŞ DAR, AYDINLATMA YETERSİZ..”

Bu bölgenin ayrı bir mahalle olmasını isteyen bölge sakinlerinden Fatma Sarıkaya, bulundukları yere dolmuş, otobüs de girmediğini, kanalın yanındaki girişte de kaldırım olmaması ve aydınlatma yetersizliği nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi. Fatma Sarıya yaşadıkları sorunlar konusunda şöyle konuştu:

“Üstgeçit yoksek, yaşlı insanlar kullanamıyor. Mahallemize otobüs, minübüs girmiyor, kanalın yanındaki giriş yolunda (Gülertan Sokak’ta) kaldırım bile yok, bazan otomobiler hızlı geçiyor, çocuklarımız için endişe ediyoruz. Buraya otobüs, minübüs tahsis edisin. Market, sağlık ocağı, hiçbir şey yok. Üsgeçitten 71 Evlere giriyoruz alışveriş için. Ulaşım için bazan Şehir Hastanesi’ne de gidiyoruz. Belediye başkanlarımız gelsin, buradı görsün. Gözden kaçıyor sanırım.. Yıllar önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükerşen ile görüşmüştüm, ilgileneceğini söylemişti. Diğer belediyemiz de sorunlarımızla ilgilensin. Mağdur durumdayız.. Burası başka bir mahalle statüsüne alınsın. Muhtarın bile yaşadığım yer ile ayrıntılı bilgisi yok”

Mahalle sakinlerinden Cemalettin Yılmaz da duyarsız insanların attığı atıklar nedeniyle kanalda sık sık çirkin görüntüler oluştuğunu, kendisinin giriş yolu kenarında çevre temizliği yaptığını ve giriş yolunun çok dar olduğunu belirtiyor..

Terzi Evleri Yanı olarak nitelenen yerdeki bu ciddi sorunlar konusunda vatandaşlar çözüm bekliyor..

                                                             

Editör: TE Bilişim