Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı Başkanlığındaki Konfederasyona Bağlı Sendikaların Eskişehir Şube Başkanlarından oluşan heyet, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HABEV) Başkanı İsmail Kılıç’ı ziyaret etti.

Ülkemizle ilgili yaşanan iç ve dış gelişmeler ile vakfın ve konfederasyonun çalışmaları hakkında görüş alış verişinin gerçekleştirildi. Ziyaret sırasında günün anısına Haydar Urfalı İsmail Kılıç’a hilalinde Türkiye Cumhuriyeti yıldızında Atatürk yazan bir Atatürk Tablosu hediye etti.

Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği olarak birlik beraberliğimizi ve aramızda ayrı gayrı olmadığını ve kardeşliğimizi göstermek için ziyarette bulunduklarını belirten Kamu Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı, “Dış odaklar ve şer güçleri ülkemizi Alevi ve Sünni olarak bölmeye çalışmasını sürdürüyorlar. Malatya’da yaşanan evlerin işaretlenmesi olayı bunun halen canlılığını koruduğunu göstermiştir. Bunun yanında, Aleviliği İslam dışında bir inanç gibi göstererek toplumsal çözülme yaratılmaya çalışıldığı da görülmektedir. Alevilik, Hz. Muhammed ve Hz. Ali ile bağlantılı bir İslam inancıdır” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu duruma bakıldığında bir değil bin kere düşünmek zorunda olduğumuzu ifade eden Urfalı şunları söyledi:

“ Milletimize ve devletimize düşmanlık eden, her geçen gün artan bir şiddetle saldıran unsurlar var. Bize düşen görev, farklılıklarımızı bir yere koyarak birbirimize sarılmamız ve birlik olmamızdır. Ayrılıkta azap var sözü boşa söylenmemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan herkes aynı değerde olmalıdır. Hakkın severek överek yarattığına hor gözle bakmak insan olmaktan uzaklaşmak demektir. İnsan olmanın özü sevgidir. Sevginin kaynağı ise Allah'ın vasıtası olan Kur’an-ı Kerim’dir. ‘Gün bir olma, diri olma, iri olma günüdür.’

Dünyadaki savaşların altında yatan en önemli sebepler bencillik, hoşgörüsüzlük, kibir, gurur, haset ve fesattır. Hacı Bektaş Veli asırlar önce toplumda birlik ve dirliğin sağlanması, gönüllerin sevgi yumağı olması, insanların kardeşçe yaşaması hususlarını dile getirirken ‘Gelin canlar bir olalım.’ deyişini ne güzel söylemiş; ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım.’ diyerek birleştirici, yapıcı, hoşgörü sahibi, sevgi dolu bir gönül eri olarak gönüllerde taht kurmuştur.

Gösterdiğiniz ilgi ve konukseverlik için şahsınızda tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz. Allah birlik, beraberlik, dirlik ve huzurumuzu bozmasın.”

Ziyaretle ilgili düşüncelerini açıklayan Vakıf Başkanı İsmail Kılıç şunları söyledi:

“Hacı Bektaş Velî’nin yaşadığı dönem olan XIII. yüzyıl dünyasının düşünce iklimi göz önüne alındığında ‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.’ sözlerinin, yaşadığı çağın ne kadar ilerisinde olduğu görüldüğü gibi, bu sözler günümüze de ışık tutmaktadır.

‘İncinsen de incitme’, ‘Her ne ararsan kendinde ara.’  sözleri onun hoşgörüsünün enginliğini ortaya koymaktadır.  O, sözleri ile bütün insanlığı sevgi, barış ve kardeşliğe çağırmış ‘Düşmanının bile insan olduğunu unutma.’ sözü ile de insana verdiği değeri ortaya koymuştur.

Cenab-ı Allah hepimizi farklı özelliklerde yaratmış ve beraber olmamız için çok fazla meziyet ve vasıflar vermiş. Aynı vatan toprakları üzerinde yaşayıp, aynı dili konuşup, aynı Allah’a inanıp ayrı düşmemiz akıl kârı değildir. Birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya çalışanlara karşı en büyük engel, inşallah sağduyu sahibi milyonlarca Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olacaktır.

Anlamlı bir o kadar da önemeli bulduğumuz ziyaret ve hediyeniz için sizin şahsınızda tüm Türkiye Kamu-Sen camiasına teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik her zaman değerlidir özellikle ülkemizin yaşadığı kritik dönemlerde daha da değer kazanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devletini var eden temel değerleri ve Atatürk İlke ve İnkılaplarını yaşama ve yaşatma noktasında benzer düşünceleri taşıyor olmaktan da mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.”

Editör: TE Bilişim