SMA tip 1 ölümcül kas hastası kardeşi için 11 aydır mücadele eden Peyruze Duman 25 Temmuz tarihinde sosyal medya canlı yayınında göz yaşları içinde son çağrısını yaptı. Kardeşinin tedavisi için öğretmenlik mesleğini bırakan Peyruze Duman, 11 ayda kermesler, canlı yayınlar ile kardeşinin Amerika’da yapılacak tedavisi için gereken paranın yüzde 75’ini toplamayı başardı.

Kardeşi Miran Duman’ın tedavisi için gereken sürenin 35 gün kalması ve son yayınlarda beklenen paranın toplanamaması nedeniyle çok üzüldüğünü belirten Duman, yayında göz yaşlarını tutamadı.

Sosyal medya canlı yayınında kardeşinin tedaviye bir an önce ulaşarak acılarının sona ermesini isteyen Peyruze Duman, "Geç kalmak istemiyoruz, son 37 gün. Bir can için, Miran için 10,20,50 TL’niz yok mu? Kumbara içinde 1 TL’nin bile hakkı var. Sona ulaşana kadar her bir kuruşa ihtiyacımız var. Duyarsız kalmayın, siz de destek olun. İnancımı kaybetmek istemiyorum. Her bağış bir gülücük demek. Bugün beni güldürüp, bir bebeğin yürümesini sağlayacaksınız. Elimden geleni yapıyorum, ama yeterli olmuyor. Beni mutlu edecek tek şey bağışlar ile tedavisine ulaşması. Yemek yemesi, su içmesi, süt içmesi, adım atması, dışarı çıkması sizin elinizde tek isteğim bu, duyarsız kalmayın.

Yüzde 75’deyiz, şuanda çırpınıyoruz. Bir kara var ben o karayı gördüm, çırpınıyorum ama çıkamıyorum. Haftalardır çok yavaş ilerliyoruz. Burada bir yaşam mücadelesi var, burada bir hayat göz göre göre ölüyor. Saatlerdir yayındayım 13 bin 5 TL’ye ulaştım. Ben böyle devam edersem Miran’a verdiğim sözü tutamam.

Miran çekmecenin evladı. Miran bir sokağını bile tanımıyor. Bu nasıl acı bir duygu, Miran kendi sokağını bile görmedi. Dışarı çıkamıyor. Benim kardeşimi sinek ısırdı, birşey yapamıyor, inliyor, hareket edemiyor bile.  Tekrar yoğun bakıma mı yatsın. Geç olduğunda kara bir ekranda bizi etiketleyip paylaşacakmısınız. Bunları yaşamak istemiyoruz. 3 ay yoğun bakım kapısının önünde yattım. Yine aynı şeyleri yaşamak, Miran'a aynı şeyleri yaşatmak istemiyorum. 37 gün sonra yaşam mücadelesini ya kazanacağız ya da kaybedeceğiz. Hala buna sessiz kalanlar var. Bizim onlara ihtiyacımız var.  Bugün 130 bin toplamam gerekiyordu. 13 bin TL toplaya bildim. Bugün yine başaramadım.”

Miran bebek, 21 ay önce 5 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Henüz 2.5 aylıkken   tüm vücudundaki hareket kayboldu. Yapılan genetik tetkikler sonrasında Miran'a SMA Tip 1 tanısı konuldu.

Miran'ın midesinden sıvılarla beslendiğini anlatan abla Peyruze Duman, "Bizim için vakit çok dar. Amerika’da bir hastane ile anlaştık. Tedavisi için bazı yaş sınırı var. Bu nedenle vaktimiz çok azaldı.

Destek olmak isteyenler 35 bin 700 takipçisi bulunan "miranahayatol" instagram adresimizden ulaşabilirler. Miran'a dair her şey orada mevcut genetik raporu, hastane teklifimiz ve valilik iznimiz orada yer alıyor. Yapı Kredi ıban adresimiz TR970006701000000076630292 Hesap adı ise Yıldız Duman" dedi.

Editör: TE Bilişim