Odunpazarı Belediyesi, Milli Mücadele’nin 100. Yılını ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını çeşitli etkinliklerle kutluyor. 

Odupazarı Belediyesi, 100. Yıl etkinlikleri ve Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında “1919’dan 2019’a 100 Yılın Yürüyüşü” adlı bir etkinlik düzenledi. Sabahın erken saatlerinde Gökmeydan Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nda bir araya gelen Eskişehirliler, buradan otobüslerle Kent Ormanına geçti. Kent Ormanı’ndan başlayan “1919’dan 2019’a 100 Yılın Yürüyüşü”ne Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.

“1919’dan 2019’a 100 Yılın Yürüyüşü”nün açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisinden önce ve sonra kurulan pek çok devlete ve rejime rağmen ayakta olduğunu söyledi. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Biz, bugün 100 yıl önceki Atatürk İlke ve Devrimlerinin ruhuyla, o duygularla hareket eden bir nesil olarak o mücadeleyi sürdürmeliyiz. Nasıl, 100 yıl önce bütün imkansızlıklara rağmen başarılmış ise bugün de başaracağız. Bu yol; çağdaş uygarlık, demokrasi ve hukuk yolu. Türkiye Cumhuriyeti bu yoldaki mücadelesini asla bırakmayacak. Her türlü engellemelere rağmen ayaktayız ve umutluyuz. Geleceğe umutla bakıyoruz. Her şey çok güzel olacak. Türkiye, Atatürk yolundan asla saptırılamayacak. Bu konuya olan inancımızla bugün gençlerimizle, yaşlılarımızla birlikte Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Türkiye’ni her ilinde, ilçesinde, beldesinde, köyünde Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı büyük bir coşkuyla kutlanıyor. İktidar ne yaparsa yapsın, biz asla yolumuzdan dönmeden bu yolda mücadeleye devam edeceğiz.”

Başkan Kurt’un konuşmasının ardından başlayan 1919’dan 2019’a 100 Yılın Yürüyüşü, 6 km’lik yürüyüş parkur boyunca devam etti.

                                                                   

Editör: TE Bilişim