Kış aylarında yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle müşteri sayısında düşüş yaşayan kıraathane işletmecileri, yaz aylarının gelişi ile sektörün bu durumu telafi edeceğini dile getirdi.

Özellikle emekli vatandaşların en çok tercih ettiği işletmelerden olan kıraathaneler, kış aylarındaki olumsuz hava koşulları sebebiyle müşteri çekmekte sıkıntı yaşıyor. Kış mevsiminde günlerin kısa olması da işletmecileri maddi kazanç açısından zor durumda bırakıyor.

"Yaz dönemi sektöre hareketlilik getirecektir"

Eskişehir’de uzun yıllardır kıraathane işletmeciliği yapan Alaattin Çiftçi, bahar aylarının sektöre hareketlilik getirdiğini, yaz aylarının ise çok daha iyi geçmesini beklediklerini belirtti. Kış aylarının tüm kıraathaneciler için zor bir dönem olduğunu vurgulayan Çiftçi, "Kış aylarında günler kısa oluyor. Hava şartları zaten malum. İnsanlar dışarı çıkmak istemiyor. Bu durum da bize olumsuz yansıyor. Bahar dönemi sektöre bir hareketlilik getirdi. Yaz ayları için geri sayım da başladı diyebiliriz. Onun heyecanını yaşıyoruz şuan. İnşallah kış aylarını telafi edeceğiz. Buna inanıyoruz. Kıraathaneler özel yerlerdir. Burada dostlar bir araya gelir. Sohbet meclisidir. Dolu dolu bir yaz dönemi geçireceğiz diye ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim