Eskişehir sıcak su kaynakları bakımından çok zengin bir şehir olduğunu ifade eden Türk Kültür Sen Eskişehir İl Temsilcisi Şaban Billor, su kaynaklarının değerlendirilmesi açısından ise oldukça fakir olduğunu söyledi.

Sıcak suların değerlendirilmesi ile ilgili olarak 1970 yıllardan günümüze çeşitli projeler, toplantılar hep yapılmış fakat yapıcı bir şekilde hiç bir proje hayata geçirilemediğini hatırlatan  Billor, “Kızılinler Termal Turizm Projesi de işte bu lafta kalan, hayata geçirilemeyen projelerden bir tanesidir, belki iyi niyetli olarak düşünülen son proje de, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca tahsis için ihaleye çıkarılmış fakat hiçbir firma ihaleye girmediğinden dolayı, şimdilik proje yine rafa kaldırılmıştır” dedi.

Bu projenin hayata geçirilmesi Eskişehir için çok önemli olduğunu vurgulayan Türk Kültür Sen Eskişehir İl Temsilcisi Şaban Billor şunları söyledi:

“ Yanı başımızdaki Afyon, Kütahya gibi şehirler hem il merkezin de hem de ilçelerinde bulunan termal turizmden büyük gelir elde etmektedirler. şehrimiz turizminin hem çeşitlendirilmesi hem de günü birlik turların bu sayede daha fazla konaklama yapması olasıdır. ayrıca yerli turistin yanında dünya standartların da bir termal turizm tesisi yapılması durumunda yurt dışından da yabancı turistin sağlık turizmi için şehrimize gelmesi muhtemeldir.

Kızılinler Termal Turizm Projesi’nin hayata geçirilmesi için Tepebaşı Belediye’sinin projeye talip olduğu yerel basında çıkmıştır, Eskişehir’in menfaati için bu projeye talip olduğu doğruysa , projenin tamamen Tepebaşı Belediyesine devir edilmesi, bu da olmazsa, alternatif olarak güçlü parasal kaynaklara sahip olan Valilik, Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı Belediyeleri, Anadolu veya Osmangazi Üniversiteleri, Ticaret Odası, Sanayi Odası veya iş adamlarından oluşacak ortak bir konsorsiyum veya herhangi biri tarafından yapılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim