Odunpazarı Kent Konseyi cumhuriyetin 97.yılını coşkuyla kutladı. Konseyin milli bayramlarda gelenek haline getirdiği bisiklet turuna  Odunpazarı meydanından start verildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve  7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Turu bu yıl pandemi sebebiyle maske ve mesafe kuralları gözetilerek yoğun katılımla marşlar eşliğinde gerçekleştirildi.

   Odunpazarı Kent Konseyi Çocuk Meclisi Korosu da  koro şefi Özgecan Üçkaya ve Vokal Sibel Demir’in eşlik ettiği online konserle cumhuriyet coşkusunu yaşattı. Kent Konseyi sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan ve bir çok izleyicinin katıldığı  konserde marşlar ve  Atatürk’ün sevdiği türküler söylendi.

Kutlamalar Odunpazarı Kent Konseyi Motosiklet Çalışma Grubu ve Rotakeyf Motocafe işbirliğiyle düzenlenen MotosikleTuru etkinliği ile devam etti. Eskişehirli motorseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen tur Cumhuriyet parkından hareket edereke bayraklar ve marşlar eşliğinde şehrin bir çok noktasına cumhuriyet coşkusunu taşıdı.  Etkinliklerin ardından açıklma yapan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru şehrin dört bir yanında renkli görüntülerle cumhuriyet heyecanını yaşattıklarını,  cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkeleri ışığında çalışma grupları ve kent konseyi gönüllüleriyle  geleneksel hale getirdikleri milli bayram etkinliklerine önümüzdeki dönemde de devam edeceklerini söyleyerek tüm Eskişehirlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.

Editör: TE Bilişim