Tepebaşı Belediyesi ile Köprübaşı Lions Kulübü işbirliğinde gerçekleşen, Köprübaşı Lions Kulübü Alzheimer Konukevi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü’ndeki Köprübaşı Lions Kulübü Alzheimer Konukevi’nin açılışına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Köprübaşı Lions Kulübü Dönem Başkanı Gül Düzcan, işadamı Molla Şahbaz ve Onur Sürmeli, Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu, kulüp üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Köprübaşı Lions Kulübü Dönem Başkanı Gül Düzcan, “Bugün bizim için çok heyecan verici bir gün. Evimizin açılışını yaptığımız hem de kulübümüzün 10. yılını kutladığımız bir gün. Biz bir hayal kurduk ve peşinden koştuk. 2016 yılında çocuklarımızla düzenlediğimiz bir defile ile başladı her şey. Bir sonraki yıl kısa film yarışması düzenledik, gala gecesinde ödülleri verdik. Yanımızda olan destekçilerimiz ile bu günlere ulaştık. Gerçekten tepebaşında hayat var ve biz de bu hayatın içinde yer almak istedik. Evimizin teşrifatını bitirdik ve bugün açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

DEĞİL TÜRKİYE’DE, DÜNYADA BENZERİ YOK

Ardından konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise hayata geçirilen projenin örnek niteliğinde olduğunu belirterek, “Bugün gerçekten önemli bir gün, burası kolay oluşmadı. Birçok noktada engellendi, mücadele verdik ve bugünlere geldi. Artık Eskişehir’le birlikte Türkiye’de bizim ne yapmak istediğimizi anlamaya başladılar. Buranın tavan yüksekliğini bile bahane ettiler ancak tüm engelleri birer birer aşmayı başardık çünkü bizim niyetimiz iyi. 2004 öncesi Alzheimer Derneği ile bu işe başladık. Buradaki bu villaların da bu iş için ideal olduğuna karar verdik. Hayırseverlerin bizlere büyük destekleri ile bu güzel işler ortaya çıktı. Mesela zihinsel yetersizliği bulunan bireylerimiz için burada montaj atölyesi hazırladık, bu gençlerimiz ülkede görülmesi zor bir şekilde mükemmel bir iş ortaya çıkardı. Demonte parçaların montajına başladılar ve geçen sene 1,4 milyon adet montaj yaptılar. Üstelik bu işten de para kazanıyorlar. Bununla birlikte burada görme yetersizliği olan bireyler için ilk huzurevini açacağız. Yine burada sağlıklı yaşlılarımız var, kreşimiz var, ilkokulumuz var... Tüm bunlarla birlikte Akıllı Şehirler projesi ile kazandığımız 5 milyon avro hibeyi de bu alana yönlendiriyoruz. Yani bu sosyal projeler ile bir de Akıllı Şehir projesini entegre ettik. Burası Türkiye’nin ilk akıllı kenti olacak. Bu tadilatlardan sonra evlerin dışı tamamen yenileniyor, çatıların üzerine, otoparklara güneş panelleri yerleştiriyoruz. Burası artık elektriğin ve doğalgazın en az oranda kullanılacağı ve güneş enerjisi ile temiz enerji üretilen bir nokta olacak. İnanın değil Türkiye’de, dünyada bunun benzeri yok. Ekibimiz ile çalışmaların bu hale gelebilmesi için çok emekler sarf ettik. Büyük bütçeli birçok belediye varken, biz küçük bütçemizle ülkede ilk elektrikli otobüsü kullanan belediye olduk. 25 Mart tarihinde Köprübaşı Lions Kulübü ile de bir protokol imzaladık. Alzheimer Merkezimizin iç dekorasyonunu kulübümüz üstlendi. Binamızın 18 yatılı, 5 de gündüz bakımı yapılabilecek hasta kapasitesi bulunuyor. Bu alanda bunun gibi 17 tane daha bloğumuz var. Yani burada farklı gruplardan yaklaşık 300 insanımızı barındıracağız. Bu işlerin tüm hayırseverlerimize örnek olması gerektiğine inanıyorum. Köprübaşı Lions Kulübü’ne verdikleri bu katkıdan, gösterdikleri duyarlılıktan ötürü çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Programda daha sonra Başkan Ataç, Köprübaşı Lions Kulübü Dönem Başkanı Gül Düzcan ile eski başkanlar Abide Besler Gülel ve Özlem Günaydın’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Ardından Köprübaşı Lions Kulübü Alzheimer Konukevi’nin açılışına geçildi ve kurdele kesiminin ardından konuklar binayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Köprübaşı Lions Kulübü Alzheimer Konukevi’nin açılış töreni, müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim