Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Korona Virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında hizmete sunduğu ALO 153 Kriz Masası temel ihtiyaçlar konusunda vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Haftanın 7 günü 65 yaş ve üzeri, kronik hastalar ile engelli vatandaşların hizmetinde olan Kriz Masası, sokağa çıkma yasağı olan günlerde de tüm vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor.

Korona salgını nedeniyle zor günlerden geçen vatandaşlara Kriz Masası aracılığıyla sıcak yemek ve kuru erzak konusunda destek olan Büyükşehir Belediyesi, risk grubunda bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarını da Kriz Masası ve masa ile koordineli çalışan saha ekipleri aracılığıyla karşılıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde tüm vatandaşların talebini aynı gün içerisinde karşıladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Sürecin başından beri vatandaşlarımızın bize ulaşmaları konusunda sorun yaşamamaları amacıyla Kriz Masamızı hizmete sunduk. 7 gün 24 saat prensibiyle çalışan Kriz Masamız aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşarak sıcak yemek ve kuru erzak desteğinde bulunduk. İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve kuru erzak ulaştırmaya devam ediyoruz. Ayrıca risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın temel gıda maddelerine ulaşımı konusunda da Kriz Masamız saha ekiplerimiz ile koordineli çalışıyorlar. Evden çıkamayan vatandaşlarımızın Halk Ekmek, Halk Süt, Halk Yumurta ve Kalabak Suya ulaşmaları konusunda ekiplerimiz sürecinden başından beri özveriyle çalışıyorlar. Normalleşmenin yavaş yavaş başlamasıyla birlikte biz de Kriz Masamızın çalışma saatlerinde düzenlemeye gidiyoruz. 7 gün hizmet verecek Kriz Masamız vatandaşlarımızdan taleplerini 08.30-17.30 saatleri arasında alacaklar. Unutmayalım ki salgın tehlikesi tamamen ortadan kalmış değil. Bu sebeple sıcak havaların cazibesine kapılıp lütfen zorunda değilsek dışarı çıkmayalım. Virüs tehdidi tamamen ortadan kalkıncaya dek sosyal mesafe kuralına dikkat ederek maske takmayı ihmal etmeyelim.” dedi.

Kriz Masası aracılığıyla kuru erzak ve sıcak yemek taleplerinin alınmaya devam ettiğini hatırlatan Başkan Büyükerşen, ekonomik olarak zor günlerden geçen vatandaşların yanında olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim